Пиріг «Лаваш в заливці»
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт смачного пирога з лаваша. Начинка може бути найрізноманітнішою, у мене зелень з бринзою і яйцями. Лаваш з начинкою заливаємо сметаною заправкою з часником і сиром. Спробуйте!
Для начинки підійде різноманітна зелень. Можна використовувати зелену цибулю, петрушку, кріп, шпинат, базилік, листя салату і молоде листя буряка. У мене зиязик заготівля з такою різноманітною зелені. Так як пиріг запікаємо в духовці, зелень можна використовувати морожену, на смак начинки це не вплине. У рецепті вказано 250 грам бринзи. Якщо бринза малосоленая, додаємо тільки бринзу. Якщо бринза насичена і дуже солона, беремо 100 грам бринзи і 150 грам сиру.
- Лаваш - 200 грам
- Зелень асорті - 3-4 Пучков
- Яйця - 5 штук(4 шт. - в начинку, 1 шт. - в заливку)
- Крем - 200 мілілітрів(80 мл - в начинку, 120 мл - в заливку)
- Бринза - 250 грам
- Сир твердий - 30 грам
- Чорний перець - 1 щіпка
- Часник - 2 зубчики
Підготуємо інгредієнти.
Нарізану зелень викладаємо в миску, у мене морожена зелень асорті. Влітку, звичайно, використовуємо свіжу.
Бринзу трьом на тертці і додаємо до зелені.
4 яйця варимо, чистимо і тремо на тертці. Яйця і сметану додаємо в начинку і все перемішуємо.
На тонкий лаваш викладаємо начинку і загортаємо лаваш трубочкою. Звертаємо 3 або 4 трубочки і залишаємо їх на 5 хвилин просочитися.
Готуємо заливку для пирога. У піалу відправляємо яйце і сметану. Перемішуємо.
Додаємо тертий сир і пропущений через прес часник.
Лаваш з начинкою викладаємо по колу, починаючи від центру. Зверху поливаємо заливанням зі сметани і сиру, заливку розподіляємо рівномірним шаром. Відправляємо пиріг в духовку на 15-18 хвилин. Запікаємо при температурі 170-180 градусів.
Пиріг готовий! Ми залишаємо у формі на 10 хвилин, потім перекладаємо на плоске блюдо і нарізаємо порційними шматочками.
Смачного!
Смачного!