Рецепт Пиріг «Лаваш в заливці» фото

Пиріг «Лаваш в заливці»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень , Лаваш
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги , Солоне
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 45 хв.

Простий рецепт смачного пирога з лаваша. Начинка може бути найрізноманітнішою, у мене зелень з бринзою і яйцями. Лаваш з начинкою заливаємо сметаною заправкою з часником і сиром. Спробуйте!

Опис приготування:

Для начинки підійде різноманітна зелень. Можна використовувати зелену цибулю, петрушку, кріп, шпинат, базилік, листя салату і молоде листя буряка. У мене зиязик заготівля з такою різноманітною зелені. Так як пиріг запікаємо в духовці, зелень можна використовувати морожену, на смак начинки це не вплине. У рецепті вказано 250 грам бринзи. Якщо бринза малосоленая, додаємо тільки бринзу. Якщо бринза насичена і дуже солона, беремо 100 грам бринзи і 150 грам сиру.

  • Лаваш - 200 грам
  • Зелень асорті - 3-4 Пучков
  • Яйця - 5 штук(4 шт. - в начинку, 1 шт. - в заливку)
  • Крем - 200 мілілітрів(80 мл - в начинку, 120 мл - в заливку)
  • Бринза - 250 грам
  • Сир твердий - 30 грам
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Часник - 2 зубчики
пиріг
Підготуємо інгредієнти.
пиріг
Нарізану зелень викладаємо в миску, у мене морожена зелень асорті. Влітку, звичайно, використовуємо свіжу.
пиріг
Бринзу трьом на тертці і додаємо до зелені.
пиріг
4 яйця варимо, чистимо і тремо на тертці. Яйця і сметану додаємо в начинку і все перемішуємо.
пиріг
На тонкий лаваш викладаємо начинку і загортаємо лаваш трубочкою. Звертаємо 3 або 4 трубочки і залишаємо їх на 5 хвилин просочитися.
пиріг
Готуємо заливку для пирога. У піалу відправляємо яйце і сметану. Перемішуємо.
пиріг
Додаємо тертий сир і пропущений через прес часник.
пиріг
Лаваш з начинкою викладаємо по колу, починаючи від центру. Зверху поливаємо заливанням зі сметани і сиру, заливку розподіляємо рівномірним шаром. Відправляємо пиріг в духовку на 15-18 хвилин. Запікаємо при температурі 170-180 градусів.
пиріг
Пиріг готовий! Ми залишаємо у формі на 10 хвилин, потім перекладаємо на плоске блюдо і нарізаємо порційними шматочками.
Смачного!

Схожі рецепти