Картопля в заливці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати цікавий гарнір на обід або вечерю, спробуйте запекти картоплю в заливці з копченого сиру. Неймовірно ароматний, ситно і дуже просто. Рекомендую на замітку!
Такий картоплю можна приготувати з будь-яким сиром, але копчений сир додає особливу родзинку. Подавати картоплю можна як гарнір або як основне блюдо, доповнивши соусом і свіжими овочами.
- Картопля - 500 грам
- Сир копчений - 200 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Зелень - 1 пучок
- Сіль і перець - За смаком
1. Картопля вимийте і висушіть. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Наріжте картоплю великими шматочками. Надішліть в киплячу підсолену воду і проваріть 7-8 хвилин.
3. Для приготування заливки натріть сир на крупній тертці.
4. Додайте сметану і майонез.
5. Додати сіль, поперчіть, додайте подрібнену зелень.
6. Ретельно перемішайте до однорідності.
7. З картоплі злити воду і викладіть його в форму для запікання.
8. Зверху розподіліть рівним шаром заливку і відправте в розігріту до 190 градусів духовку.
9. Запікайте до рум'яної скоринки 30-40 хвилин.
10. Трохи остудіть і подавайте до столу. Смачного!