Огірочки в заливці
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки томатної заливці огірочки виходять гостренькими і пікантними. Вони відмінно підійдуть в якості закуски до міцних напоїв, а також їх можна використовувати для приготування салатів.
Якщо вам цікаво, як приготувати огірочки в заливці, то просто прочитайте цей рецепт. Він підійде для тих, хто любить мариновані огірочки з "острінкой" . Прекрасний варіант заготовки на зиму! Так що готуємо
- Огірок - 2 кілограма
- Вода - 6 склянок
- Оцет - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Кетчуп - 5 Ст. Ложок (тільки чилі)
- Часник - 4 зубчики
- Лист лавровий - 4 штуки
- Чорний перець - За смаком (горошком)
Огірочки вимийте гарненько. Чим свіже вони будуть, тим краще. Самим ідеальним варіантом будуть маленькі корнішони. Їх зручно діставати з банки, до того ж, вони оригінально виглядають на столі.
Порція розрахована на чотири літрові баночки. Вимийте їх гарненько і висушіть. Часничок очистіть, в кожну баночку покладіть нарізаний на кілька частин зубчик, а також лавровий лист і перець горошком.
Вимиті огірочки укладайте в банки максимально щільно. Притискайте плоди один до одного, укладаючи їх у вертикальному положенні.
Тепер необхідно приготувати маринад. Для цього в каструльку влийте воду, поставте її на плиту, включите вогонь і доведіть до кипіння. Киньте в воду оцет, цукор, сіль, кетчуп і знову дочекайтеся, поки заливка закипить.
Киплячою заливкою слід відразу ж залити банки, поки вона не охолола. Потім поставте огірочки в баночках стерилизоваться на десять хвилин, після чого щільно закупорьте кришками. Зберігайте банки в прохолодному місці.