Рецепт Огірочки в заливці фото

Огірочки в заливці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Огірок
Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки

Завдяки томатної заливці огірочки виходять гостренькими і пікантними. Вони відмінно підійдуть в якості закуски до міцних напоїв, а також їх можна використовувати для приготування салатів.

Якщо вам цікаво, як приготувати огірочки в заливці, то просто прочитайте цей рецепт. Він підійде для тих, хто любить мариновані огірочки з "острінкой" . Прекрасний варіант заготовки на зиму! Так що готуємо

  • Огірок - 2 кілограма
  • Вода - 6 склянок
  • Оцет - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Кетчуп - 5 Ст. Ложок (тільки чилі)
  • Часник - 4 зубчики
  • Лист лавровий - 4 штуки
  • Чорний перець - За смаком (горошком)
огірочки в заливці - фото крок 1
Огірочки вимийте гарненько. Чим свіже вони будуть, тим краще. Самим ідеальним варіантом будуть маленькі корнішони. Їх зручно діставати з банки, до того ж, вони оригінально виглядають на столі.
огірочки в заливці - фото крок 2
Порція розрахована на чотири літрові баночки. Вимийте їх гарненько і висушіть. Часничок очистіть, в кожну баночку покладіть нарізаний на кілька частин зубчик, а також лавровий лист і перець горошком.
огірочки в заливці - фото крок 3
Вимиті огірочки укладайте в банки максимально щільно. Притискайте плоди один до одного, укладаючи їх у вертикальному положенні.
огірочки в заливці - фото крок 4
Тепер необхідно приготувати маринад. Для цього в каструльку влийте воду, поставте її на плиту, включите вогонь і доведіть до кипіння. Киньте в воду оцет, цукор, сіль, кетчуп і знову дочекайтеся, поки заливка закипить.
огірочки в заливці - фото крок 5
Киплячою заливкою слід відразу ж залити банки, поки вона не охолола. Потім поставте огірочки в баночках стерилизоваться на десять хвилин, після чого щільно закупорьте кришками. Зберігайте банки в прохолодному місці.

Схожі рецепти