Рецепт Мойва в гірчичною заливці фото

Мойва в гірчичною заливці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Мойва
Пісні страви
На обід, Святковий обід
Заготовки, Маринування

Рецепт приготування мойви в гірчичною заливці може і здасться довгим, але це не відніме у вас сил, - зробити маринад, і через добу вже радувати гостей нової економною, але смачною закускою!

Всі ми любимо іноді побалувати себе рибкою, і чомусь ще з радянських часів залишилася особлива любов до "рибної дрібниці", - тюльці, мойві і салаки. До речі, кожну із цих видів риби можна готувати згідно з цією рецептурою. Я сподіваюся, вам цей доступний та простий рецепт мойви в гірчичною заливці сподобається, бо самі знаєте, що жодна магазинна продукція не зрівняється за смаком і ароматності з рибкою, приготовленої самостійно! Так що спробуйте і ви відкрити для себе цей класичний рецепт мойви в гірчичною заливці!

  • Мойва - 2 кілограма
  • Вода - 600 мілілітрів
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Гірчичний - 3 Ст. Ложки
  • Оцет - 40 мілілітрів
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець горошком - 1 щіпка
  • Цибуля - 2 штуки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
мойва в гірчичною заливці - фото крок 1
1. Рибу размораживаем, чистимо і відрізаємо голови.
мойва в гірчичною заливці - фото крок 2
2. Варимо маринад. У воду додамо лавровий лист, перець, сіль і цукор, і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і додаємо оцет.
мойва в гірчичною заливці - фото крок 3
3. Коли маринад охолоне - переливаємо його в окрему мисочку, змішуємо з гірчицею і рослинним маслом до однорідної консистенції.
мойва в гірчичною заливці - фото крок 4
4. Рибу акуратно очищаємо від хребтів і дрібних кісточок.
мойва в гірчичною заливці - фото крок 5
5. Розміщуємо її в маринад і тримаємо 4-5 годин. Найкраще залишити на ніч.
мойва в гірчичною заливці - фото крок 6
6. Тепер перекладаємо рибку шарами, чергуючи з цибулею, порізаним кільцями і все тим же маринадом.
мойва в гірчичною заливці - фото крок 7
7. Під кришкою в холодильнику нехай постоїть ще хоча б день, і тільки тоді вже її можна подавати. Смачного!

Схожі рецепти