Рецепт Оселедець в гірчичною заливці фото

Оселедець в гірчичною заливці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Оселедець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , Святковий обід
Соуси
Кількість порцій: 8
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Зі звичайної оселедця можна зробити відмінну закуску, яка доповнить ваші повсякденні страви і підійде для будь-якого свята - ніхто не зможе відязикатися від такого ласощі.

Опис приготування:

У нашій родині всі люди дуже прості, тому і страви ми любимо без заковирок, як, наприклад, цей рецепт приготування оселедця в гірчичною заливці. Зробити таку оселедець дуже легко, ну а готуємо ми її відразу багато, тому що у нас вона розходиться досить швидко, адже її можна і до вечері подати, і гостя дорогого з нею зустріти. А взагалі, скажу вам чесно, що кращої закуски до будь-якого алкоголю вам не знайти, з такою оселедцем ваше застілля вже точно пройде на ура. Та й просто з'їсти пару шматочків цієї ароматної рибки з хлібом - це справжнє задоволення, і для всіх любителів рибних закусок я зараз розповім, як приготувати смачну оселедець в гірчичною заливці.

  • Оселедець свіжоморожений - 3 штуки
  • Гірчиця міцна - 2 чайних ложки
  • Гірчиця французька в зернах - 2 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 1 літр
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Масло рослинне - 70 мілілітрів
оселедець в гірчичною заливці - фото крок 1
Насамперед, оселедець необхідно розморозити, потім відокремити філе від хребта, видалити кістки і шкірку. Викладаємо її в глибоку миску, заливаємо літром води, додаємо столову ложку солі, перемішуємо. Ми залишаємо оселедець в цьому розсолі приблизно на 2 годину.
оселедець в гірчичною заливці - фото крок 2
В окремій мисці змішуємо 2 виду гірчиці, цукор, рослинне масло і сік лимона.
оселедець в гірчичною заливці - фото крок 3
Коли мине два години, зливаємо з риби розсіл і нарізаємо її на невеликі шматочки.
оселедець в гірчичною заливці - фото крок 4
Заливаємо оселедець приготовленої заправкою, перемішуємо все і ставимо рибу в холодильник годин на 6-8. Ну а потім насолоджуємося приголомшливим смаком оселедця в гірчичною заливці. Смачного!

Схожі рецепти