Підлива для м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Якщо до страви подати підливу, воно стане зовсім іншим на смак. Так само і підлива для м'яса надає особливу соковитість і насичений смак будь-якого м'яса. Приготувати її нескладно, і рецепт зовсім простий.
Будь-яке блюдо, будь-то овочеве або м'ясне блюдо, з підливою набагато смачніше і смачніше. Рецептів підлив існує дуже багато, але сьогодні я поділюся з вами рецептом, який розповість, як приготувати підливу для м'яса. Рецепт простий, і все готується дуже швидко. Головне в нашій підливі - це соки, які залишилися після приготування м'яса, ніколи їх не виливайте. Підлива для м'яса виходить дуже ніжною, смачною і ароматною.
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок (можна оливкова)
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Вино - 100 мілілітрів (або яблучний сік)
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Бульйон - 1 Склянка (яловичий, овочевий або просто окріп)
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
Після приготування м'яса завжди залишається м'ясний сік. Чи не виливайте його. Додайте до нього 1-2 ст. Ложку рослинної олії. Перемішайте і розігрійте.
Потім на сковороду додаємо дрібно нарізану цибулю і часник, видавлений через прес. Трохи пасеруємо і додаємо 2 ст. Л борошна.
Коли цибуля почав міняти колір, додаємо вино або яблучний сік. Добре перемішуємо і робимо маленький вогонь. Тушкуємо вміст і постійно помішувати близько 5 хвилин.
Виливаємо бульйон в сковороду і додаємо лавровий лист, сіль (можна додати і приправи улюблені).
Тушкуємо підливу на маленькому вогні, постійно помішуючи до тих пір, поки вона не почала густіти.
Далі підливу можна збити блендером або ж просто прибрати цибулю, процідивши через сито, як зробив я.
Потім додаємо вершкове масло і добре перемішуємо до однорідної маси.