Підлива для гуляшу
(покроковий рецепт з фото)
Гуляш з підливою хороший тим, що м'ясо виходить м'яким і ніжним, підлива густий і до цієї страви підходить безліч гарнірів: картопелька, макарони… Блюдо по-справжньому виходить домашнім.
Для гуляшу нам треба обсмажити м'ясо, потім згасити його зі спеціями, томатною пастою і бульйоном або водою. А соус готується паралельно: для цього обсмажуємо цибулю, борошно, додаємо бульйон з м'яса і тушкуємо.
- Вода - 3 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Свинина м'якоть - 650 грам
- Томатна паста - 70 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Олія соняшникова - 4 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
М'ясо миємо й нарізаємо кубиками близько двох сантиметрів.
Обсмажуємо м'ясо до легкого зарум'янювання.
Додаємо томатну пасту і припускаємо разом з м'ясом.
Заливаємо м'ясо водою, додаємо сіль, перець, лавровий лист і тушкуємо під кришкою 40-60 хвилин.
Зарум'янюється в соняшниковій олії нарізану дрібними шматочками цибулю.
Одночасно на іншій сковороді підсмажуємо борошно до світло-коричневого кольору. Необхідно постійно помішувати, щоб мука не підгоріла.
Пересипаємо борошно до цибулі і, перемішуючи, трохи підсмажуємо все разом.
Зливаємо з м'яса частина бульйону, додаємо його до цибулі з борошном і загущающих.
Переливаємо густий соус до м'яса з бульйоном, перемішуємо і доводимо все разом до кипіння. Видаляємо лавровий лист. Гуляш з підливою готовий.