Підлива для гуляшу 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Гуляш з підливою хороший тим, що м'ясо виходить м'яким і ніжним, підлива густий і до цієї страви підходить безліч гарнірів: картопелька, макарони… Блюдо по-справжньому виходить домашнім.
Для гуляшу нам треба обсмажити м'ясо, потім згасити його зі спеціями, томатною пастою і бульйоном або водою. А соус готується паралельно: для цього обсмажуємо цибулю, борошно, додаємо бульйон з м'яса і тушкуємо.
- Вода - 3 склянки
 - Цибуля ріпчаста - 1 штука
 - Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
 - Свинина м'якоть - 650 грам
 - Томатна паста - 70 грам
 - Лавровий лист - 2 штуки
 - Олія соняшникова - 4 Ст. Ложки
 - Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
 - Сіль - 1 Чайна ложка
 

М'ясо миємо й нарізаємо кубиками близько двох сантиметрів.

Обсмажуємо м'ясо до легкого зарум'янювання.

Додаємо томатну пасту і припускаємо разом з м'ясом.

Заливаємо м'ясо водою, додаємо сіль, перець, лавровий лист і тушкуємо під кришкою 40-60 хвилин.

Зарум'янюється в соняшниковій олії нарізану дрібними шматочками цибулю.

Одночасно на іншій сковороді підсмажуємо борошно до світло-коричневого кольору. Необхідно постійно помішувати, щоб мука не підгоріла.

Пересипаємо борошно до цибулі і, перемішуючи, трохи підсмажуємо все разом.

Зливаємо з м'яса частина бульйону, додаємо його до цибулі з борошном і загущающих.

Переливаємо густий соус до м'яса з бульйоном, перемішуємо і доводимо все разом до кипіння. Видаляємо лавровий лист. Гуляш з підливою готовий.