Підлива для котлет
(покроковий рецепт з фото)
Щоб котлети з гарніром не були надто сухими, обов'язково приготуйте до них смачне доповнення - підливу за цим рецептом. Процес зовсім нескладний, зате блюдо стане дуже соковитим і ще смачніше.
Смачно і правильно приготована підлива кардинально змінює смак страви. Ось засмажили ви котлети, зварили до них рис - і нудно адже, що? А якщо ви приготуєте ароматну і яскраву овочеву підливу, блюдо відразу буде сприйматися зовсім по-іншому. Покращиться і зовнішній вигляд, і смак основного компонента. Я розповім вам, як приготувати підливу для котлет з овочів. Це зовсім нескладно, густоту ви зможете регулювати самі, додаючи більшу або меншу кількість води. Підливу можна викласти на котлети з гарніром, а можна подати окремо.
- Баклажан - 1 штука (невеликий)
- Помідор - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 2 щіпки
- Цукор - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Сухі ароматні трави - 2 щіпки (кріп, петрушка, базилік)
- Кетчуп - 2-3 Ст. Ложок
Овочі помиємо, цибуля очистимо. Потім все нарізаємо невеликими кубиками. Але не змішуйте, ми їх будемо обсмажувати по черзі.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо на ній шматочки баклажана.
Коли баклажан готовий, додаємо до нього цибулю і помідор. Перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні хвилин 8-10.
Тепер додаємо кетчуп, сіль, цукор і спеції. Перемішуємо підливу, якщо виходить занадто густий, додайте трохи води.
Додаємо подрібнений часник і тушкуємо підливу хвилини 2-3 після закипання. За бажанням можна перебити всі блендером до отримання однорідної маси.