Підлива для курячих котлет
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам підливу з незвичайним поєднанням томатів і апельсина. Такий соус відмінно підійде до м'ясних страв чи птиці. Гостроту соусу можна регулювати на свій смак.
Очищаємо помідори, подрібнюємо їх, потім викладаємо в сотейник разом з апельсиновим соком, оливковою олією, спеціями, крохмалем. Варимо до загустіння. Готовий соус остудити, перелити в соусник і подавати до курячим котлет, але можна і до іншої птиці. Смачного!
- Апельсин - 1 штука
- Помідори - 3 штуки
- Масло оливкове - 2 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
- Крохмаль картопляний - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Суміш перців - За смаком
Помідори опустити в окріп на 1 хвилину, зняти шкірку і подрібнити в блендері. Потім протерти крізь сито, щоб позбутися від насіння.
З апельсина зняти цедру (цедру Hе викидайте, якщо побажайте можна спекти з нею пиріг). Апельсин розрізати навпіл і видати весь сік.
Апельсиновий сік влити в томатне пюре, додати оливкове масло, лимонний сік, цукор, сіль і суміш перців, її додавайте на свій розсуд, я люблю пряні і гострі соуси, тому додаю багато. Крохмаль розвести в невеликій кількості холодної води і влити в загальну масу.
Поставити посуд з соусом на вогонь, довести до кипіння і помішуючи варити до загустіння близько 5 хвилин. За бажанням в соус можна додати часник, тільки зовсім небагато.