Піца на сковороді (ланч бокс)
(покроковий рецепт з фото)
Найулюбленішим багатьма варіантом перекусу є піца, особливо в якості ланчу. Тому сьогодні розповім, як приготувати піцу на сковороді (ланч бокс), неймовірно смачну і ситну!
Спеціально для любителів швидкого і ситного перекусу розповім, як приготувати піцу на сковороді, адже вона відмінно підходить в якості ланчу! Начинку для такої піци можна брати будь-яку: куриную грудку, ковбасу, бекон, овочі, гриби, сир… Соус рекомендую приготувати поостри, так як тісто буде досить прісним. Обов'язково змащуйте коржі вершковим маслом, щоб вони виходили більш ніжними і соковитими. Соус можна приготувати заздалегідь, щоб потім відразу використовувати при необхідності.
- Борошно - 320 грам
- Кефір - 250 мілілітрів
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 50 грам
- Помідори - 3-4 штук
- Прованські трави - За смаком
- Сушений часник - За смаком
- Сіль - За смаком
- Паприка - За смаком
- Печериці - 5-6 штук
- Моцарелла - 100 грам
- Зелень - 1 пучок
1. Для початку приготуйте тісто: змішайте просіяне борошно, сіль і розпушувач з кефіром і замісіть туге тісто. Залиште його на півгодини, накривши рушником.
2. Печериці наріжте тонкими часточками і обсмажте на змащеній олією сковороді з обох сторін (нЕ соліть їх).
3. Приготуйте соус: на розігрітій олії обсмажте прованські трави і сушений часник, потім додайте нарізані невеликими кубиками помідори. Додайте цукор, посоліть і додайте паприку для кольору.
4. Гасіть соус, поки помідори не стануть зовсім м'якими. Потім протріть соус через сито і трохи уварити його на невеликому вогні.
5. Тісто розділіть на чотири частини і розкачайте в коржі. Обсмажте їх на сухій сковороді з обох сторін на середньому вогні, по черзі змащуючи їх вершковим маслом. Зменшіть вогонь і на обсмажену сторону нанесіть соус. Викладіть на піцу начинку: натерту моцарелу і обсмажені печериці
6. Ще трохи потримайте піцу під кришкою. Смачного!