Піца «корона»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам здається, що оригінально подати піцу вже неможливо, подивіться цей рецепт, адже тут ви дізнаєтеся, як приготувати піцу "корона", дуже красиву піцу, яку можна подати на свято.
Якщо ви хочете здивувати своїх гостей оригінальним блюдом, приготуйте піцу "корона" . Запевнюю вас, ваші близькі та гості будуть в захваті від цієї піци, вона приголомшливо виглядає і має дуже апетитний аромат. Начинку ви можете змінити на свій смак, але обов'язково змастіть тісто томатним соусом, без нього немислима будь-яка піца. В якості прикраси рекомендую взяти листя салату або рукколу.
- Борошно - 200 грам
- Дріжджі пресовані - 4 грами
- Томатний соус - 100 грам
- Салямі - 100 грам
- Моцарелла - 100 грам
- Вода тепла - 120 мілілітрів
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рукола - 1 пучок
1. Приготуйте тісто: дріжджі залийте теплою водою і дайте їм постояти 10 хвилин при кімнатній температурі. Додайте сіль, оливкова олія, просіяне борошно і замісити еластичне тісто.
2. Перекладіть тісто в миску і накрийте його харчовою плівкою на 40 хвилин при кімнатній температурі. Деко поставте в духовку і розігрійте до 250 градусів.
3. Тісто злегка розпластайте на присипаному столі, після чого перенесіть його на папір для випічки і сформуйте коло. У центрі зробіть надрізи довгою 10 см в формі зірки.
4. Край тесту змастіть томатним соусом. Викладіть на нього нарізану кільцями салямі і загорніть надрізані кінчики тесту назовні.
5. Додайте моцарелу і перенесіть тісто на розігрітий лист. Випікайте в розігрітій до 250 градусів духовці 10 хвилин. Подавайте піцу, прикрасивши її руколою. Смачного!