Піца «корона»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Якщо вам здається, що оригінально подати піцу вже неможливо, подивіться цей рецепт, адже тут ви дізнаєтеся, як приготувати піцу"Корона" , дуже красиву піцу, яку можна подати на свято.
Опис приготування:
Якщо ви хочете здивувати своїх гостей оригінальним блюдом, приготуйте піцу"Корона" . Запевнюю вас, ваші близькі та гості будуть в захваті від цієї піци, вона приголомшливо виглядає і має дуже апетитний аромат. Начинку ви можете змінити на свій смак, але обов'язково змастіть тісто томатним соусом, без нього немислима будь-яка піца. В якості прикраси рекомендую взяти листя салату або рукколу.
- Борошно - 200 грам
- Дріжджі пресовані - 4 грами
- Томатний соус - 100 грам
- Салямі - 100 грам
- Моцарелла - 100 грам
- Вода тепла - 120 мілілітрів
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рукола - 1 пучок
1. Приготуйте тісто: дріжджі залийте теплою водою і дайте їм постояти 10 хвилин при кімнатній температурі. Додайте сіль, оливкова олія, просіяне борошно і замісити еластичне тісто.
2. Перекладіть тісто в миску і накрийте його харчовою плівкою на 40 хвилин при кімнатній температурі. Деко поставте в духовку і розігрійте до 250 градусів.
3. Тісто злегка розпластайте на присипаному столі, після чого перенесіть його на папір для випічки і сформуйте коло. У центрі зробіть надрізи довгою 10 см в формі зірки.
4. Край тесту змастіть томатним соусом. Викладіть на нього нарізану кільцями салямі і загорніть надрізані кінчики тесту назовні.
5. Додайте моцарелу і перенесіть тісто на розігрітий лист. Випікайте в розігрітій до 250 градусів духовці 10 хвилин. Подавайте піцу, прикрасивши її руколою. Смачного!