Песто зі шпинатом і мигдалем
(покроковий рецепт з фото)
Класичні, давно полюбилися рецепти іноді хочеться освіжити, згодні? Ось, наприклад, хочу запропонувати вам цікаву і нескладну варіацію соусу песто. Спробуйте і оцініть новий смак!
Такий соус можна подавати до столу як закуску, з овочами або чіпсами, наприклад, а також використовувати для м'яса, курки, пасти. Виходить дуже насичений колір і смак. При цьому сам спосіб, як приготувати песто зі шпинатом і мигдалем, навряд чи можна назвати складним.
- Мигдаль - 1/3 склянки
- Шпинат - 1 пучок
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Часник - 2-4 зубчиків
- Шалот - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
1. На сковороду викладіть половину масла, розтопіть.
2. Відведіть туди подрібнені цибулю і часник, додайте сіль і трішки перцю. Обсмажте хвилинку, помішуючи.
3. Додайте масло, що залишилося, викладіть вимитий і обсушенний шпинат.
4. На окремій сковороді підсушіть мигдаль і після викладіть в чашу блендера.
5. Гасіть шпинат кілька хвилин, щоб він зменшився в обсязі, але при цьому не втратив свій яскравий колір.
6. Зніміть з вогню і викладіть в блендер до мигдалю.
7. За бажанням можна додати ще трохи солі, перцю або тертого пармезану, наприклад. Подрібніть все до однорідності. Соус песто зі шпинатом і мигдалем готовий.