Песто класичний
(покроковий рецепт з фото)
Песто - соус, який був придуманий в Італії ще в 19 столітті, і з часом зовсім не втратив своєї популярності, а навпаки став ще більш затребуваним. Вам знадобиться його рецепт для багатьох випадків.
Запишіть собі в кулінарну книгу, як приготувати песто класичний. Він виходить яскраво-зеленого кольору за рахунок того, що робиться на основі базиліка. Крім нього до складу входить оливкове масло і пармезан. В результаті у вас вийде справжній італійський соус. Він ідеально підійде до пасти, деяким салатів і м'яса.
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Часник - 4 зубчики
- Оливкова олія"extra virgin" - 150 мілілітрів
- Базилік, листя - 300 грам
- Пармезан - 150 грам
- Кедрові горіхи - 100 грам
У блендері окремо подрібніть очищений часник, а потім промиті і обсушені листя базиліка.
З'єднайте в чаші блендера базилік, горішки, сіль, перець. Акуратно натерти пармезан.
Всі інгредієнти подрібніть в єдину масу.
Влийте масло і перемішайте. Соус песто готовий! приємною дегустації!