Перчик, фарширований тушкованими овочами
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами - рецепт приготування перчика, фаршированого тушкованими овочами. Ми згасимо болгарський перець, цибуля і селера. Сюди ж можна додати шпинат. Потім все запекти в духовці з сиром. Смачно!
Перчики, фаршировані тушкованими овочами, готувати дуже просто. Овочі для начинки підійдуть будь-які - морква, цибуля, кабачки, баклажани, помідори, капуста… Обсмажуємо їх на маслі і тушкуємо. Перці очищаємо від насіння і варимо протягом 5 хвилин, потім фаршируємо і на чверть години відправляємо в духовку. От і все!
- Перець болгарський - 5 штук(1 перець піде в начинку)
- Селера, стебла - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Лук фіолетовий - 1 штука
- Шпинат, пучок - 1 штука (свіжий або морожений, по бажанню)
- Вершкове масло - 20 грам
- Сир Моцарелла тертий - 100 грам
- Сіль, чорний перець - - За смаком
1. Отже, насамперед треба треба промити, очистити і подрібнити селера, цибуля - ріпчаста і фіолетовий і один болгарський перець. Все нарізаємо маленькими кубиками. Потім у великій сковороді на середньому вогні топимо масло.
2. Всі порізані овочі викладаємо в сковороду, злегка обсмажуємо, періодично помішуючи.
3. Знижуємо вогонь до середньо-повільного, солимо, перчим, накриваємо кришкою і тушкуємо до м'якості. Якщо потрібно, можна додати трохи води або протертий помідор без шкірки.
4. Поки овочі гасяться, поставте на вогонь велику каструлю з водою (до середини). Промийте перці, зріжте верхівку.
5. Очищаємо перці від насіння.
6. Потім кидаємо на 5 хвилин в киплячу воду. Якщо ви збираєтеся використовувати шпинат, подрібніть його і додайте до овочів в самому кінці смаження. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Ошпарені в воді перці витягніть і остудіть.
7. Перчики фаршируйте тушкованими овочами, зверху присипте тертої моцарелою. Щільно встановивши в форму для запікання, надішліть перці з тушкованими овочами в гарячу духовку на хвилин 15-20. Смачного!