Печиво «печериці»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати смачні печеньки незвичайної форми. Вони смачно скрасять ваше чаювання. Читайте, як приготувати печиво "печериці" і як можна швидше пробуйте з спекти.
Печиво такої форми може послужити відмінною прикрасою для обіднього столу. Спробуйте приготувати, і цей рецепт вам обов'язково сподобається. За бажанням печиво запросто можна прикрашати глазур'ю і всілякими кондитерськими посипаннями.
- Крохмаль - 4 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1/2 склянки
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Вершкове масло - 300 грам
- Ванільний цукор - 1 штука (упаковка)
Починаємо з основи - готуємо майбутнє тісто для печива. Розтираємо цукор разом з маслом і ваніллю. Додаємо в цю суміш яйця, гарненько перемішуємо. Поступово додаємо в суміш соду, крохмаль і борошно. Все це знову заважаємо, поки не отримаємо тісто.
З отриманого тесту зліпимо невеликі кульки, розміром з волоський горіх. Беремо шийку від пластикової пляшки, опускаємо його в какао. Після цього вдавлюємо тісто в шийку так, що б частину тесту виявилася всередині горла. Легенько перейдіть 2-3 рази і виймайте. Таким чином у вас вийшов печериця.
Тепер, коли печиво знайшло майбутню форму, викладаємо його на деко, попередньо застелений папером для випічки. Розігріваємо духовочку до стандартної температури випічки (приблизно 180 градусів), випікати близько 20-30 хвилин. Готово, смачного!