Рецепт Печінка по-східному фото

Печінка по-східному
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Яловичина , Печінка , Яловича печінка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Насичений смак і пряний аромат цієї страви напевно припадуть до смаку любителям всього екзотичного, а рецепт приготування печінки по-східному порадує простотою і доступністю!

Опис приготування:

Любителі азіатської кухні напевно пробували печінку з такими інгредієнтами, як імбир і соєвий соус, але якщо ви - прихильник традиційних кулінарних рішень, і такий печінки ще не їли - терміново вивчайте рецепт приготування печінки по-східному!

Ми якось звикли печінку все більше з цибулькою та в сметанку готувати, але це блюдо - із зовсім іншої опери. Соковиті, ароматні, гостро-солодкі шматочки печінки в густому пряному соусі видають таке спокусливе пахощі і виглядають настільки апетитною, що важко встояти! Та й не треба - простий рецепт печінки по-східному у стані втілити в життя навіть школяр, а покрокові фото роблять процес приготування абсолютно"прозорим" Продукти доступні, ніяких особливих азіатських"вишукувань" купувати не доведеться. Так що дерзайте!

  • Печінка яловича - 500 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Масло рослинне - 5-6 Ст. Ложок
  • Крохмаль картопляний - 1 Ст. Ложка
  • Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Томатна паста - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Імбир - За смаком
печінка по-східному - фото крок 1
Печінка вимити, обсушити, очистити від плівки і проток.
печінка по-східному - фото крок 2
Нарізати невеликими шматочками.
печінка по-східному - фото крок 3
Сіль, імбир і крохмаль змішати з 2 столовими ложками води і такою ж кількістю рослинного масла. Перемішати до однорідного стану.
печінка по-східному - фото крок 4
Залити цим печінку, перемішати і залишити на 15-20 хвилин.
печінка по-східному - фото крок 5
Тим часом приготувати соус з томатної пасти, меду і соєвого соусу.
печінка по-східному - фото крок 6
Подрібнити часник.
печінка по-східному - фото крок 7
Добре розігріти масло і, помішуючи, обсмажувати печінку на сильному вогні протягом 2-3 хвилин.
печінка по-східному - фото крок 8
Посипати подрібненим часником і обсмажувати 1 хвилину, не забуваючи помішувати.
Вилити соус, перемішати і готувати ще пару хвилин.
печінка по-східному - фото крок 9
Готову страву залишити під кришкою на 10-15 хвилин, а поки приготувати гарнір - картопля, рис або тушковані овочі, головне, щоб смак його був досить нейтральним:).
Подавати печінку по-східному гарячої, посипавши дрібно нарізаною зеленню.

Схожі рецепти