Баклажан по-східному
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам розповісти, як зробити баклажан по-східному, блюдо цікаве на смак, але дуже просте. Добре в якості закуски підходить до м'ясних страв, з шашликом, наприклад, взагалі ідеально!
Якщо познайомитеся з цим простим способом, як зробити баклажан по-східному, переконайтеся - нічого тут складного або незвичайного немає. Щоб надати східні нотки такої закуски, я додаю подрібнену кінзу, імбир і куркуму. Але ви, звичайно, можете цей рецепт приготування баклажана по-східному вдосконалити по-своєму!
- Баклажан - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
- Масло оливкове - 1/2 склянки
1. Баклажани миємо, подрібнюємо кубиками або шматочками, посипаємо сіллю, щоб гіркота вийшла.
2. На рослинному маслі тушкуємо 15 хвилин баклажани. Якщо не хочете сильно солоне блюдо - промийте їх від надлишків солі.
3. Помідори обшпарюємо окропом, знімаємо з них шкірку, натираємо на крупній тертці. Можна також подрібнити в блендері.
4. Додамо тертий помідор до вже готовим баклажанів, а також тертим цибулею. Тушкуємо все разом ще 5 хвилин.
5. От і все! Подаємо з кебабами, котлетками або шашликом.