Печінка по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Печінка по-корейськи можна приготувати з продуктів, які цілком доступні і не дорогі. А саме блюдо виходить незвичайним, пікантним і дуже смачним. Я недавно освоїла цей рецепт і мені сподобалося!
Печінка по корейськи відмінне гаряче блюдо. Печінка по корейськи відрізняється пікантним смаком за рахунок додавання туди імбиру і соєвого соусу. Мені дуже сподобалося це поєднання. Печінка по корейськи можна подавати з різними овочами і гарніром. Я люблю з помідорами і рисом. Смачного!
- Печінка яловича - 700 грам
- Цибуля - 1 штука
- Масло рослинне - 5-6 Ст. Ложок
- Вода - 200 мілілітрів
- Часник - 3-4 зубчиків
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Паприка - За смаком
- Паста томатна - 1 Ст. Ложка
- Імбир - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець мелений - 1 щіпка (за смаком)
- Мед - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 4-5 Ст. Ложок
Печінка промиваємо і видаляємо плівку. Заливаємо холодною водою і вимочуємо 15-20 хвилин. Потім обсушуємо паперовим рушником.
Нарізаємо печінку на шматочки діаметром близько 4-5 см. Видавлюємо в чашку часник, додаємо паприку, сушений імбир і чорний мелений перець.
Заливаємо печінку 100 мл. Води, всипаємо крохмаль. Все ретельно перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин маринуватися.
В цей час готуємо соус і нарізаємо цибулю. У піалу вливаємо 5 ст. Ложок соєвого соусу, додаємо воду, мед і томатну пасту. Ретельно перемішуємо. Цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями.
Тепер розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо до нього печінку і обсмажуємо 3-4 хвилини.
Вливаємо в сковороду соус, додаємо до смаку сіль. Вливаємо воду, що залишилася, доводимо до кипіння. Вогонь зменшуємо і тушкуємо печінку 5 хвилин, помішуючи. Плиту вимикаємо, накриваємо сковорідку кришкою і даємо страві настоятися 5-7 хвилин.