Печеня з яловичини з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Чи плануєте зробити щось ситне і смачне на обід або вечерю? Спробуйте повторити цей нескладний і апетитний рецепт. Ароматне повноцінне гаряче для всієї родини. Рекомендую взяти на замітку!
Щоб м'ясо вийшло ніжним і соковитим, раджу мучити його в посуді з товстим дном не менше 2-2.5 годин. До речі, дуже зручно використовувати мультиварку. Так як приготувати печеню з яловичини з овочами можна і без картоплі, воно відмінно підійде до будь-якого гарніру, що дуже зручно. Урізноманітніть набір овочів, і кожен раз у вас буде оригінальний варіант страви.
- Яловичина - 1.5 кілограма
- Сіль і перець - За смаком
- Оливкова олія - 3 чайних ложки
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 5-8 зубчиків
- Бальзамічний оцет - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1/4 склянки
- Вода - 2 склянки
- Бульйон - 2 склянки
- Червоне сухе вино - 2 склянки (по бажанню)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Спеції - За смаком (лавровий лист, сушені трави)
- Картопля - 500 грам
- Морква - 4 штуки
1. Яловичину вимийте, обсушити і наріжте невеликими шматочками.
2. Підсолити і поперчіть за смаком.
3. Викладіть м'ясо в розігріте масло і обсмажте до утворення рум'яної скоринки на сильному вогні.
4. Акуратно дістаньте м'ясо і відкладіть його поки. Додайте трохи масла і викладіть нарізану крупно цибулю. Обсмажте на середньому вогні пару хвилин.
5. Додайте бальзамічний оцет, спеції і часник. Через хвилинку викладіть томатну пасту.
6. Викладіть назад м'ясо і всипте борошно.
7. Акуратно перемішайте і смажте ще хвилинку.
8. Влийте воду, бульйон і вино. Додайте цукор і спеції.
9. Доведіть до кипіння, приберіть вогонь до мінімуму і млоїте під кришкою пару годин. Можна відправити також в духовку.
10. Приблизно за 40 хвилин до готовності викладіть картоплю і моркву.
11. Ось таке апетитне печеня з яловичини з овочами в домашніх умовах. Смачного!