Печеня соєва по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Соєве м'ясо на відміну від звичайного не містить холестерину. Воно навіть сприяє зниженню його рівня в крові. Крім користі, це блюдо ще й дуже смачне. Приготували собі на вечерю і не пошкодували.
1. Соєве м'ясо замочіть в теплій воді на 20 хвилин. Вода повинна повністю покривати м'ясо.
2. Картопля очистіть, наріжте великими шматками, складіть в каструлю. Проваріть в киплячій воді 5-7 хвилин до напівготовності.
3. Цибулю і моркву почистіть і поріжте кубиками. З перцю видаліть насіння і поріжте великими шматками. Цибулю і моркву обсмажте на розігрітій сковороді в рослинному маслі 3 хвилини. Потім додайте перець і смажте ще 2 хвилини.
4. Соєве м'ясо обсмажте на гарячій сковороді постійно помішуючи до появи рум'яної скоринки. Це займе близько 4-5 хвилин.
5. Дрібно наріжте очищений часник. Петрушку промийте і дрібно поріжте. Змішайте часник, петрушку і сметану. При бажанні сметану можна замінити майонезом.
6. Складіть в горщик спочатку обсмажене соєве м'ясо, потім картопля і обсмажені овочі. Потім влийте сметанний соус. Поставте на 10 хвилин в розігріту до 200 градусів духовку.
Не забудьте накрити горщик фольгою. Після цього готове печеня з соєвого м'яса можна відразу подавати на стіл. Смачного!
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Крем - За смаком
- Сіль - За смаком
- Соєве м'ясо - 50 грам
- Солодкий перець - 2 штуки
- Картопля - 5 штук
- Петрушка - За смаком
2. Картопля очистіть, наріжте великими шматками, складіть в каструлю. Проваріть в киплячій воді 5-7 хвилин до напівготовності.
3. Цибулю і моркву почистіть і поріжте кубиками. З перцю видаліть насіння і поріжте великими шматками. Цибулю і моркву обсмажте на розігрітій сковороді в рослинному маслі 3 хвилини. Потім додайте перець і смажте ще 2 хвилини.
4. Соєве м'ясо обсмажте на гарячій сковороді постійно помішуючи до появи рум'яної скоринки. Це займе близько 4-5 хвилин.
5. Дрібно наріжте очищений часник. Петрушку промийте і дрібно поріжте. Змішайте часник, петрушку і сметану. При бажанні сметану можна замінити майонезом.
6. Складіть в горщик спочатку обсмажене соєве м'ясо, потім картопля і обсмажені овочі. Потім влийте сметанний соус. Поставте на 10 хвилин в розігріту до 200 градусів духовку.
Не забудьте накрити горщик фольгою. Після цього готове печеня з соєвого м'яса можна відразу подавати на стіл. Смачного!