Печеня по-домашньому з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Не дарма це блюдо завжди було у господинь одним з найулюбленіших, адже продуктів для приготування печені з яловичини по-домашньому багато не треба, а вечерю з ним виходить не тільки смачний, але і ситний.
Коли мені потрібно смачно і ситно нагодувати всю мою родину, то у мене не виникає питання, що їм приготувати, адже цей простий рецепт спекотного по-домашньому з яловичини виручить мене в такій ситуації. Блюдо це добре знайоме всім ще з дитинства, адже наші мами робили його нам, а мамам спекотне готували наші бабусі. Тому практично будь-яка господиня знає, як зробити печеня і у кожної є свій особливий рецепт. У мене він дуже простий, і зараз я з радістю поділюся їм з вами і розповім, як зробити печеня по-домашньому з яловичини.
- Яловичина - 1 кілограм
- Картопля - 1, 5-2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 3 штуки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Перець червоний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Бульйон або вода - - За смаком
- Масло рослинне - - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Для початку очищаємо яловичину від плівочок, промиваємо м'ясо під проточною водою і нарізаємо його на невеликі шматочки.
В казані розігріваємо олію і викладаємо в нього шматочки м'яса, смажимо їх до легкого золотистого кольору.
Після цього додаємо нарізану півкільцями ріпчасту цибулю, зменшуємо вогонь і тушкуємо все протягом 15 хвилин. При необхідності в казан можна налити трохи бульйону або водички, якщо там мало рідини.
Поки гаситься м'ясо, ми чистимо моркву і нарізаємо її півкільцями. Розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому морквину до рум'яності, потім перекладаємо її в казан.
Далі нарізаємо кубиками очищену картоплю і також відправляємо його смажитися на сковороду. Його не потрібно смажити до готовності, а тільки лише, поки на ньому не утворюється золотава скоринка.
Викладаємо картоплю в казан до решти інгредієнтів, вливаємо в нього стільки води або бульйону, щоб рідина доходила майже до картоплі, солимо все і перчимо. Накриваємо казан кришкою, ставимо на неї невеликий вантаж і тушкуємо спекотне на повільному вогні 45-50 хвилин. За кілька хвилин 15 до готовності вкідиваем в казан лавровий лист, всипаємо хмелі-сунелі і червоний перець, перемішуємо все. З плином часу вимикаємо вогонь і даємо страви 10-15 хвилин настоятися.
Печеня готове, а значить настав час приступати до вечері. Приємного всім апетиту!