Печеня по-домашньому зі свинини з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше готую картоплю з куркою, вигідно за ціною і дуже швидко. Для більш ситної вечері або обіду роблю блюдо за рецептом, як приготувати печеня по-домашньому з свинини з картоплею.
Картопля і свинина - це завжди ситно, смачно і дуже поживно. Крім основних інгредієнтів можна додати будь-які за смаком овочі, наприклад, перець, кабачки, баклажани та багато інших. Крім свинини можна використовувати яловичину або телятину. Краще вже приготувати в казані, але, якщо такого немає, то і звичайна каструля підійде.
- Свинина - 300 грам
- Морквина - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Картопля - 500 грам
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
1. М'якоть свинини мою і подрібнюю кубиком. Казан відправляю на вогонь, наливаю рослинне масло і розігріваю, потім викладаю м'ясо в казан і обсмажую.
2. Мою морква і нарізаю її брусочками, цибуля-порей нарізаю півкільцями або кільцями. Всипаю овочі до м'яса і обсмажую п'ять хвилин, додаю спеції і сіль, зменшую вогонь і готую до м'якості м'яса.
3. Тим часом чищу картоплю і нарізаю її шматочками, додаю картоплю в казан, перемішую.
4. Заливаю вміст казана водою, щоб вона злегка покривала всі, і готую після закипання на слабкому вогні близько 40 хвилин.
5. Часник чищу і нарізаю дрібно, додаю його за пару хвилин до готовності і вимикаю вогонь, подаю страву гарячим з дрібно нарубаної свіжою зеленню.