Печеня по домашньому з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Тут я хочу вам розповісти, як приготувати печеня по-домашньому з куркою. Це простіше, ніж здається. Всі інгредієнти обсмажуються, а потім змішуються і гасяться! Відмінний варіант вечері або обіду.
Печеня по цьому рецепту буде ситне, ніжне і шалено ароматне! М'ясо я додала для більшої ситності страви, але скажу вам, з цим завданням краще справляються ковбаски або бекон. Але і з м'ясом, треба визнати, було смачно!
- Картопля - 900 грам
- Курині ніжки - 3-4 штук
- Свинина жирна - 150 грам (або стільки ж ковбасок, бекону, промисловість)
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Перець болгарський - 1-2 штук
- Крем - 1 Склянка
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
- Вода - За смаком (якщо буде пригорати, підливайте в каструльку)
1. Цибуля і моркву обсмажити на олії до рум'яності.
2. Тепер на час їх викладиаем на тарілку, а на сковороді обсмажити спочатку ніжки з усіх боків на сильному вогні, а потім і м'ясо, порізане шматочками. Спеції додамо за смаком.
3. Далі на тій же сковороді обсмажити картоплю. Посолити за смаком. Не обов'язково смажити до готовності, але скоринка повинна з'явитися і на м'ясі, і на курку, і на картоплі.
4. Тепер перекладаємо все в каструлю шарами: знизу цибулю і моркву, потім м'ясо і курка, потім картопля, перчик, зелень і сметана. Кожен шар посипаємо спеціями за смаком. Накриємо кришкою і тушкуємо на плиті або в духовці приблизно 45 хвилин. Якщо що, підливайте потроху води, щоб не підгорає.
5. Готово! Смачного!