Рецепт Печеня по домашньому з куркою фото

Печеня по домашньому з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Куряче філе
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Печеня

Тут я хочу вам розповісти, як приготувати печеня по-домашньому з куркою. Це простіше, ніж здається. Всі інгредієнти обсмажуються, а потім змішуються і гасяться! Відмінний варіант вечері або обіду.

Печеня по цьому рецепту буде ситне, ніжне і шалено ароматне! М'ясо я додала для більшої ситності страви, але скажу вам, з цим завданням краще справляються ковбаски або бекон. Але і з м'ясом, треба визнати, було смачно!

  • Картопля - 900 грам
  • Курині ніжки - 3-4 штук
  • Свинина жирна - 150 грам (або стільки ж ковбасок, бекону, промисловість)
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Перець болгарський - 1-2 штук
  • Крем - 1 Склянка
  • Спеції - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Вода - За смаком (якщо буде пригорати, підливайте в каструльку)
печеня по домашньому з куркою - фото крок 1
1. Цибуля і моркву обсмажити на олії до рум'яності.
печеня по домашньому з куркою - фото крок 2
2. Тепер на час їх викладиаем на тарілку, а на сковороді обсмажити спочатку ніжки з усіх боків на сильному вогні, а потім і м'ясо, порізане шматочками. Спеції додамо за смаком.
печеня по домашньому з куркою - фото крок 3
3. Далі на тій же сковороді обсмажити картоплю. Посолити за смаком. Не обов'язково смажити до готовності, але скоринка повинна з'явитися і на м'ясі, і на курку, і на картоплі.
печеня по домашньому з куркою - фото крок 4
4. Тепер перекладаємо все в каструлю шарами: знизу цибулю і моркву, потім м'ясо і курка, потім картопля, перчик, зелень і сметана. Кожен шар посипаємо спеціями за смаком. Накриємо кришкою і тушкуємо на плиті або в духовці приблизно 45 хвилин. Якщо що, підливайте потроху води, щоб не підгорає.
печеня по домашньому з куркою - фото крок 5
5. Готово! Смачного!

Схожі рецепти