Соєва запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Соєві шматочки - хороший джерело повноцінного рослинного білка. Вони швидко готуються, бюджетно стоять, словом, одні плюси. У цьому рецепті я розповім, як приготувати соєву запіканку.
Для цього рецепта підійде як соєвий фарш, так і шматочки, але занадто великі краще нарізати подрібніше. З овочів в запіканку можна додати помідори і болгарський перець. Це ситне блюдо для вечері, в якому є овочі, картопля і квасоля. Дуже смачно і корисно.
- Картопля - 600 грам
- Соєві шматочки - 50 грам
- Морква - 1 штука
- Селера - 40-50 грам
- Зелений горошок - 100-150 грам
- Квасоля - 100 грам (консервована)
- Пісний майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Сухий часник - За смаком
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Паприка копчена - 1/3 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Картопля очистіть і відваріть до м'якості.
Подрібніть картопля в пюре. До необхідної консистенції додайте трохи води, в якій варилася картопля. Додати сіль за смаком.
Соєві шматочки залийте окропом і залиште на 10 хвилин.
Потім промийте сою в холодній воді і добре відіжміть. Додайте майонез, спеції і перемішайте.
Моркву натріть на крупній тертці, селера наріжте. Обсмажте овочі на середньому вогні 3-4 хвилини.
Додайте квасолю і зелений горошок, тушкуйте все разом ще 2 хвилини.
В кінці додайте соєві шматочки, перемішайте і потім 3-5 хвилин.
Викладіть начинку в форму для запікання, щільно утрамбуйте.
Зверху викладіть картопляне пюре. Надішліть соєву запіканку в духовку на 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Соєва запіканка готова, смачного!