Паста зі спаржею
(покроковий рецепт з фото)
Паста зі спаржею - дуже смачне і гарне блюдо італійської кухні. Я б навіть відніс це блюдо до розряду люкс! Готувати страву будемо з пасти пенне, спаржі, шинки і вершків протягом 20 хвилин.
Покроковий рецепт пасти зі спаржею з фото дуже точно розповість вам, як приготувати цю страву легко і швидко. Насправді, в літній період, коли на ринку можна знайти будь-які овочі, паста зі спаржею стає моїм черговим блюдом - простим, швидким, що не вимагає ніяких кулінарних фокусів і уважності. Іноді через відсутність вершків я готую з молоком і борошном (попередньо молоко розігріваю і розчиняю в ньому кілька ложок борошно) - виходить не гірше. Що ж… пробуйте готувати і пишіть свої відгуки!
- Макаронні вироби - 400 грам
- Sparzha - 500 грам
- Лук-пориста - 1 штука (біла частина)
- Шинка - 50 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 200 грам
- Пучок свіжої петрушки - 1/2 штуки
- Сир пармезан - 50 грам
Пасту варимо по інструкції до стану al dente.
Поки паста вариться, цибулю і бекон нарізаємо дрібними кубиками. Спаржу промиваємо, нижню частину втечі чистимо і нарізаємо навскоси невеликими шматочками по 2 см.
У глибокій товстостінній сковорідці розігріваємо оливкове масло і обсмажуємо в ньому цибулю і бекон.
Потім додаємо нижню частину - пагони спаржі. Все добре перемішуємо.
Змішуємо вершки і томатну пасту. Далі цю суміш вливаємо в сковорідку, все перемішуємо і тушкуємо протягом 5 хвилин на середньому вогні. Рідина за цей час повинна увариться.
Потім додаємо верхні пагони спаржі і тушкуємо ще близько 4 хвилин.
У сковорідку закидаємо відварену пасту. Якщо потрібно солимо і перчимо. Греєм на повільному вогні близько 2 хвилин. При подачі пасту зі спаржею посипаємо рубаною петрушкою і натертим пармезаном. Смачного!