Рецепт Паста зі спаржею фото

Паста зі спаржею
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі, Макарони, Спаржа
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Обід за 30 хвилин, Романтична вечеря
Гарячі страви, Макаронні вироби

Паста зі спаржею - дуже смачне і гарне блюдо італійської кухні. Я б навіть відніс це блюдо до розряду люкс! Готувати страву будемо з пасти пенне, спаржі, шинки і вершків протягом 20 хвилин.

Покроковий рецепт пасти зі спаржею з фото дуже точно розповість вам, як приготувати цю страву легко і швидко. Насправді, в літній період, коли на ринку можна знайти будь-які овочі, паста зі спаржею стає моїм черговим блюдом - простим, швидким, що не вимагає ніяких кулінарних фокусів і уважності. Іноді через відсутність вершків я готую з молоком і борошном (попередньо молоко розігріваю і розчиняю в ньому кілька ложок борошно) - виходить не гірше. Що ж… пробуйте готувати і пишіть свої відгуки!

  • Макаронні вироби - 400 грам
  • Sparzha - 500 грам
  • Лук-пориста - 1 штука (біла частина)
  • Шинка - 50 грам
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Вершки - 200 грам
  • Пучок свіжої петрушки - 1/2 штуки
  • Сир пармезан - 50 грам
паста зі спаржею - фото крок 1
Пасту варимо по інструкції до стану al dente.
паста зі спаржею - фото крок 2
Поки паста вариться, цибулю і бекон нарізаємо дрібними кубиками. Спаржу промиваємо, нижню частину втечі чистимо і нарізаємо навскоси невеликими шматочками по 2 см.
паста зі спаржею - фото крок 3
У глибокій товстостінній сковорідці розігріваємо оливкове масло і обсмажуємо в ньому цибулю і бекон.
паста зі спаржею - фото крок 4
Потім додаємо нижню частину - пагони спаржі. Все добре перемішуємо.
паста зі спаржею - фото крок 5
Змішуємо вершки і томатну пасту. Далі цю суміш вливаємо в сковорідку, все перемішуємо і тушкуємо протягом 5 хвилин на середньому вогні. Рідина за цей час повинна увариться.
паста зі спаржею - фото крок 6
Потім додаємо верхні пагони спаржі і тушкуємо ще близько 4 хвилин.
паста зі спаржею - фото крок 7
У сковорідку закидаємо відварену пасту. Якщо потрібно солимо і перчимо. Греєм на повільному вогні близько 2 хвилин. При подачі пасту зі спаржею посипаємо рубаною петрушкою і натертим пармезаном. Смачного!

Схожі рецепти