Куряча грудка, фарширована спаржею
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна, соковита куряча грудка з гарячим тягнеться сиром і злегка хрусткою спаржею - блюдо для гурмана! Між іншим, готується вона легко і просто. Дивимося і робимо!
Таке вишукане і просте в приготуванні блюдо стане відмінною прикрасою романтичної вечері для двох, та й на будь-якому іншому торжестві буде виглядати вишукано! Спаржу можна брати заморожену і класти її в грудку, без розморожування. Секрет соковитості страви простий: спочатку обсмажуємо на сильному вогні м'ясо до рум'яної скоринки, як би запечатуючи все соки всередині і тільки потім відправляємо в духовку під фольгою. Пробуйте!
- Куряче філе - 4 штуки
- Sparzha - 12 штук
- Сир - 4 скибочки (моцарелла або проволоне)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - За смаком
- Паприка мелена - За смаком
- Часниковий порошок - За смаком
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
Філе надріжте книжкою, розкрийте, посоліть і поперчіть за смаком. Потім збризніть лимонним соком і посипте невеликою кількістю лимонної цедри.
Вкладіть всередину кожного філе по скибочці сиру і по три стебла спаржі. Закрийте філе.
Посоліть і поперчіть кожне філе зовні, посипте паприкою і часниковий порошком. Втирайте прянощі в м'ясо.
Розігрійте на сковороді олію і обсмажте грудки з двох сторін до рум'яної скоринки. Накрийте сковороду фольгою і поставте грудки в розігріту до 220 градусів духовку хвилин на 10. Вийміть з духовки і дайте постояти під фольгою ще хвилин 5-7.
Подавайте відразу ж, доповнивши соусом песто, свіжим багетом і келихом білого вина.
Куряча грудка виходить дуже соковитою!