Рецепт Паста з печерицями фото

Паста з печерицями
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Макарони , Гриби , Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Обід за 30 хвилин , Обід на швидку руку
Гарячі страви , Макаронні вироби
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Паста з печерицями - традиційне блюдо італійської кухні, яке прижилося і полюбилося у всіх країнах світу. Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом пасти з печерицями.

Опис приготування:

До вашої уваги - рецепт пасти з печерицями. До речі, справжню, свіжу пасту італійці готують вдома так само, як ми готуємо локшину. Макаронні вироби, приготована вдома, виходить особливою - смачною, міцної, з особливим яєчним смаком. Ми ж звикли купувати пасту в магазинах, адже на полицях можна знайти пасту будь-якої форми і якості. Найкорисніша паста, зроблена з твердих сортів пшениці і зварена"аль денте" (з твердим, злегка недовареним центром), є незамінним джерелом клітковини і складних вуглеводів. Сьогодні я хочу розповісти, як правильно зварити пасту і приготувати до неї легкий грибний соус. Найголовніше, будьте обережні зі спеціями, щоб не перебити натуральний аромат грибів. Читайте, як приготувати пасту з печерицями!

  • Макаронні вироби - 400 грам (вибирайте пасту з твердих сортів пшениці)
  • Печериці - 600 грам
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Сир пармезан - 30 грам
  • Сіль - 2 щіпки
  • Чорний перець - 1 щіпка
паста з печерицями - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти, помийте печериці.
паста з печерицями - фото крок 2
Пасту (будь-якої форми) опустіть в киплячу підсолену воду і варіть на 1 хвилину менше, ніж вказано на упаковці. Тоді всередині збережеться твердий центр, а паста не втратить корисні якості.
паста з печерицями - фото крок 3
Пармезан натріть на дрібній тертці.
паста з печерицями - фото крок 4
Помиті печериці порізати тонкими пластинками.
паста з печерицями - фото крок 5
Порізані гриби перекладіть в сковороду, закрийте кришкою і смажте на середньому вогні до появи рідини. Після цього додайте в сковороду борошно, вершки, сіль і перець. Готуйте соус під закритою кришкою протягом 10-15 хвилин.
паста з печерицями - фото крок 6
Готову пасту розкладіть по тарілках, зверху викладіть соус, присипте тертим пармезаном і чорним меленим перцем. Можна прикрасити гілочками свіжого чебрецю. Смачного!

Схожі рецепти