Parenaâ хвіст
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування простого. Ще в дохристиянські часи ріпа в Росії заслужила належну повагу.
Ріпу можна їсти сирий, піч, гасити, варити, парити або смажити. Виходить корисне і дуже смачна страва.
- Вода - 6-8 Ст. Ложок
- Сіль - 1 За смаком
- Буряк - 4 штуки
1. В першу чергу вибираємо ріпу, і потім гарненько її промиваємо.
2. Тепер ріпу очищаємо від шкірки, тоненькими кружальцями її нарізаємо. Тим часом включаємо духовку і розігріваємо її до температури сто шістдесят - сто вісімдесят градусів.
3. У глиняний горщик складаємо шматочки ріпи, посолити і додамо кілька ложечок води. Щоб ріпа не вийшло вареної, а саме пареної, води додаємо зовсім небагато.
4. Можна вчинити по-іншому - нарізану ріпу покласти в рукав для запікання. Посолити і додамо трохи води. Щоб виходив зайву пару, в рукаві зробимо невеликий прокол.
5. Тепер на деко поставимо горщик (або ж рукав для запікання). Приблизно на годину або півтора відправляємо в духовку.
6. Потім виймаємо вже готову ріпу з рукава або з горщика, перекладаємо на тарілку. Присмачити маслом.