Салат «лисячий хвіст»
(покроковий рецепт з фото)
Назва салату говорить сама за себе. Салат дуже смачний. Готувала його вперше, але вийшло просто чудово. За смаком це зовсім не схоже не оселедець під шубою.
Салат вимагає просочення. Тому перед подачею до столу слід потримати його в холодильнику близько 2 годин. Салат дуже смачний, ситний і цілком святковий. Відмінна альтернатива для тих, хто не може їсти салати з буряком (алергіки). Читайте, як приготувати салат "лисий хвіст" .
- Оселедець слабосолона - 1 штука
- Картопля відварна в мундирі - 4 штуки
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Майонез - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Печериці - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква відварна - 3 штуки
- Яйце отрваное - 4 штуки
Оселедець очистіть від шкірки і кісток. Філе наріжте дрібними кубиками. Викладіть на тарілку. Краще брати плоску широку і прямокутну тарілку, щоб було, де "хвіст" викладати.
Зелену цибулю потрібно нарізати дрібно і викласти зверху на оселедець.
На рослинному масло обсмажити цибулю. Додайте нарізані дрібно печериці. Дотримуватися особливих форм нарізки грибів не варто. Просто наріжте їх дрібно. Коли гриби з цибулею обсмажити, дайте їм охолонути. Відставте.
Картопля, зварений в мундирі, очищаємо і натираємо на тертці. Викладаємо поверх всього, шаром.
Шар картоплі потрібно посолити, поперчити і змастити майонезом.
Викладаємо остиглі гриби. Розрівняйте.
Відварені яйця натріть на крупній тертці. Розподіліть їх по салату, надаючи салату форму хвостика лисички. Змастіть майонезом.
Морква відварну натріть на тертці. Викладіть на салат і розподіліть. Змастіть майонезом.
Край салату декорують майонезом або відварною білком. Зазвичай край хвостика лисички білий або світліше, ніж основний колір хвоста.
Салат потрібно остудити, охолодити в холодильнику. Подайте його до столу. Салат смачний і буде гідно оцінений.