Овочевий салат по-грузинськи з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Тим, хто захоплюється кулінарією, варто готувати не тільки страви своєї країни, але і якісь нові, незвичні. Ось один з таких рецептів, як приготувати овочевий салат по-грузинськи з горіхами.
У Грузії не надто шанують майонезні салати, а віддають перевагу великій кількості зелені, рослинної олії і горіхів. Такий салат не тільки смачний, але і корисний, вітамінний і пікантний. Якщо коли-небудь ви відвідаєте цю чудову країну, то обов'язково замовте собі такий, тим більше, що він є в меню всіх ресторанів, кафе і барів.
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Томат - 4 штуки
- Огірок - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Braai - 1 пучок
- Базилік - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
- Гострий перець - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки

1. Мою гарненько огірки, зрізаю з них шкірку (якщо огірочки молоденькі і солодкі, то залишаю), нарізаю овоч тонкими кільцями, укладаю на блюдо.

2. Томати мою і нарізаю тонкими кільцями, викладаю до огірків.

3. Ріпчасту цибулю очищаю і мою, потім нарізаю тонкими півкільцями, додаю до помідорів і огірків.

4. Всю зелень мою і витираю серветками, подрібнюю зелень, викладаю її поверх лука.

5. Горіхи очищаю, перець мою, прибираю з нього насіння, нарізаю овоч кільцями, часник чищу. Закидаю підготовлені продукти в блендер, подрібнюю їх.

6. Отриману масу викладаю в окрему миску, наливаю винний оцет, перемішую, вливаю кілька ложок звичайної води, потрібна консистенція рідкої сметани.

7. Перекладаю все овочі в глибоку миску, щоб зручно було перемішувати, поливаю отриманої горіховою заправкою. Смачного!