Оселедець рубана
(покроковий рецепт з фото)
Оселедець рубана є дуже популярну закуску наших з вами співвітчизників, яку дуже часто подають на Новий рік в кожній родині. У євреїв така рибка називається "форшмак" .
Якщо вам стало цікаво, як приготувати оселедець рубану, то прочитайте цей рецепт. Така оселедець стане прикрасою будь-якого святкового столу, тим більше новорічного. Її можна вживати як холодну закуску під міцні напої, намазуючи на шматочки білого свіжого хлібця або ж на підрум'янені греночкі.
- Оселедець - 2 штуки
- Яблуко - 1 штука
- Куряче яйце - 2 штуки
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
Вибирайте для цієї страви Жирненький малосольного оселедець. Обробити її на філе, знявши шкіру, прибравши хребет і всі кістки. Залиште голову і хвіст для прикраси.
Курячі яйця відваріть круто. Яблуко очистіть від шкірки і насіння. Пропустіть через м'ясорубку філе оселедця, яблуко, яйця і розм'якшене вершкове масло. Також це можна зробити в блендері.
Влийте до фаршу соєвий соус, ретельно все перемішайте. Фарш не повинен вийти рідким, інакше він буде розтікатися по тарілці.
Викладіть фарш на блюдо, формуючи його рибкою. З одного боку приробити голову оселедця, а з іншого - її хвіст. Очі можна зробити з відвареної моркви.
Прикрасьте рибу сіткою з майонезу, акуратно видавлюючи її з маленького надрізу в упаковку, як з кондитерського шприца. Зробіть невеликі плавнички, вирізавши їх з відвареної моркви.