Дієтична оселедець під шубою
(покроковий рецепт з фото)
Навіть класичні, знайомі з дитинства страви при бажанні можна зробити більш легкими. Прикладом цього може стати цей варіант, як приготувати дієтичну оселедець під шубою.
Головний секрет, як зробити дієтичну оселедець під шубою - це, звичайно, прибрати майонез. Саме він надає страві особливу калорійність. При цьому його легко можна замінити сметаною, змішаної з гірчицею. Кількість останньої залежить від ваших смакових уподобань.
- Оселедець малосольний - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Цибулина - 1 штука
- Картопля - 3-4 штук
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Зелень - 1 щіпка
- Крем - 350 грам (приблизно)
- Гірчичний - За смаком
1
Отже, для початку необхідно промити овочі, викласти їх (чистити попередньо не потрібно! ) в каструлю і залити водою.
2
Надіслати на вогонь і варити до готовності.
3
В окрему каструлю відправте яйця, відваріть їх круто.
4
Поки варяться овочі, можна очистити оселедець, видалити кісточки і нарізати філе невеликими кубиками.
5
Викладіть рибу на дно форми або тарілки для подачі.
6
Додайте зверху трішки раніше приготованого соусу.
7
Очистіть цибулю, подрібніть і викладіть зверху.
8
Готові овочі охолодіть, очистіть і наріжте (можна натерти на тертці при бажанні все овочі або тільки буряк з морквою, наприклад).
9
Викладіть на цибулю картопля, присипте трохи сіллю і перцем і змастіть соусом.
10
Слідом буде морква - і знову за смаком соус. Солити кожен шар я не рекомендую, інакше це простий рецепт дієтичної оселедця під шубою буде не таким вже й дієтичним.
11
Охолоджені і очищені яйця розділіть на білок і жовток. Перший натріть на тертці і викладіть зверху моркви.
12
Тепер черга буряка, яку можна трішки підсолити і щедро змастити соусом.
13
Прикрасити зверху тертими жовтками і при бажанні зеленню за смаком.
14
Тепер дієтична оселедець під шубою в домашніх умовах повинна постояти в холодильнику не менше 2-3 годин, щоб як слід просочитися.