Рубана оселедець
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва дуже просте, тому люблять його багато. Смачно і ситно! Сьогодні я поділюся рецептом, як приготувати рубану оселедець.
Рубана оселедець або форшмак - це свого роду "бідний паштет". Готують його всюди по-різному. Хтось готує з яблуками, хтось з цибулею. А я рекомендую спробувати рубану оселедець з картоплею за рецептом 1895 року. Такий форшмак можна навіть в пост. Я рекомендую трохи обсмажити картопля, це додасть форшмак незвичайний смак.
- Селед - 1-2 штук
- Картопля - 6 штук
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Мускатний горіх - За смаком
- Перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
- Панірувальні сухарі - За смаком
1
Оселедець вимийте, чистий, видаліть кістки і дрібно наріжте філе.
2
Картоплю відварити, наріжте невеликими кубиками і обсмажте на вершковому маслі.
3
Цибуля натріть на тертці або дуже дрібно наріжте і перемішайте з оселедцем і картоплею.
4
Додайте до риби яйця, сметану, 2 ст. L. Вершкового масла, сіль, спеції і перемішайте.
5
Викладіть масу в форму для запікання, змащену маслом, посипте панірувальними сухарями і випікайте в духовці при 200 градусах протягом 30 хвилин.
6
Прикрасьте готову страву свіжою зеленню і подавайте з маслом і сметаною. Смачного!