Рецепт Омуль гарячого копчення фото

Омуль гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Риба та морепродукти
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Страви копчені
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 дн. 4 г. 0 хв.

Знайомий пригостив шматочком рибки гарячого копчення, яку сам зловив і закоптив. Мені захотілося зробити таку ж самостійно. Розповідаю, як приготувати омуль гарячого копчення.

Опис приготування:

Копчену рибку можна їсти самостійно, можна подавати її як закуску до пива або зробити з неї салат, бутерброди та інші закуски. Мені подобається варену картоплю з зеленою цибулею і філе копченої риби. Коптити віддаю перевагу самостійно, адже про якість магазинної риби вже чув.

  • Омуль - 4 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Цукровий пісок - За смаком
  • Джин - За смаком
омуль гарячого копчення - фото крок 1
1. Рибку очищаю від луски, розрізаю черево, вичищаю нутрощі, гарненько промиваю її всередині і зовні, витираю насухо паперовими серветками.
омуль гарячого копчення - фото крок 2
2. У мене був джин, тому полив трохи рибку алкоголем, якщо такого немає, можна і без нього обійтися. Посипаю рибку всередині і зовні трохи цукровим піском і сіллю.
омуль гарячого копчення - фото крок 3
3. Перекладаю рибу на деко або піднос, обертають харчовою плівкою і прибираю на 24-48 годин в холодильник.
омуль гарячого копчення - фото крок 4
4. Через 2 дня дістаю і промиваю рибу, потім підвішують в добре провітрюваному приміщенні (наприклад, на балконі). Залишаю рибу на 1 добу, але не більше, інакше черево дуже висохне.
омуль гарячого копчення - фото крок 5
5. На мангалі розпалюю вугілля, після того як вони прогоріли, кладу трохи трісок (краще ароматного дерева, наприклад - вишні). Викладаю рибку на решітку, черево розпирає зубочисткою.
омуль гарячого копчення - фото крок 6
6. Перевертаю рибку, щоб вона коптів з усіх боків.
омуль гарячого копчення - фото крок 7
7. На мангалі у мене рибка була 40 хвилин, а після цього виклав другу партію. Перекладаю її на блюдо, а потім вже подаю до столу.

Схожі рецепти