Омлет з квасолею стручкової
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете готувати не тільки смачну, але і корисну їжу, тоді візьміть на замітку цей простий рецепт омлету з квасолею стручкової. Це апетитне блюдо стане відмінним варіантом для сніданку.
Класичний рецепт омлету з квасолею стручкової в даному випадку доповнений грибами і помідорами. Такий омлет виходить не тільки ситним, але і дуже соковитим і ніжним. При бажанні можна також використовувати і інші овочі за смаком, блюдо від цього тільки виграє.
- Квасоля - 200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Помідори - 1-2 штук
- Гриби - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Для початку необхідно зайнятися квасолею. Заморожену стручкову квасолю можна проварити або обсмажити на сковороді. У свіжої квасолі для початку необхідно обрізати кінчики з обох сторін.
2. У киплячу підсолену воду необхідно відправити стручки на 5-7 хвилин. Потім воду злити, а квасоля остудити під холодною проточною водою або викласти на лід. Таким чином, стручки не втратять свій яскравий колір, а квасоля не перетравиться і не перетвориться в кашу.
3. Яйця збити в невеликій тарілці з дрібкою солі і перцю. Вимити і просушити помідори (в даному випадку чері), нарізати четвертинками. Гриби очистити, вимити і нарізати тонкими скибочками. Рецепт приготування омлету з квасолею стручкової можна доповнити також солодким перцем, кукурудзою, цибулею і часником, наприклад.
4. На сковороду налити трохи рослинного масла (якщо стежте за спожитими калоріями, то можна смажити і на сухий антипригарной сковороді) і відправити туди овочі. Обсмажити кілька хвилин і при бажанні посолити за смаком.
5. Вилити яйця на сковороду і накрити кришкою.
6. Коли омлет з квасолею стручкової в домашніх умовах буде практично готовий, можна додати на сковороду щіпку тертого сиру або свіжу зелень.
7. Готовий омлет можна доповнити також улюбленим соусом або свіжими овочами.