Окрошка на мінералці і сметані
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
У літню спеку, коли не хочеться особливо їсти, можна втамувати голод прохолодною і смачною окрошечка. Це відмінне блюдо на обід або вечерю. А головне - його дуже просто приготувати. Так що запам'ятовуйте!
Опис приготування:
Варіантів заправки цього знаменитого холодного супу традиційної російської кухні існує чимало. Якщо квас для вас різкуватий, наприклад, спробуйте повторити цей варіант, як приготувати окрошку на мінералці і сметані. Вона виходить дивно смачною і корисною. В даному випадку окрошка на двох видах ковбаси, але можна замінити їх відвареною м'ясо при бажанні. Зелень і огірочки надають приголомшливу свіжість страви.
- Картопля - 3-4 штук
- Яйце - 4 штуки
- Огірок - 2 штуки
- Ковбаса - 350 грам
- Зелень - 1 пучок
- Мінеральна вода - 2 L
- Крем - 500 грам
- Гірчичний - За смаком (по бажанню)
- Сіль, перець - За смаком
1. На першому етапі потрібно вимити і відварити картоплю, а також яйця.
2. Остудіть, очистіть і наріжте кубиками картоплю. Подрібніть також інші інгредієнти (ковбасу, яйця, огірки). Один жовток відкладіть в сторону. Викладіть все в каструлю.
3. Заправте окрошку сметаною. Для пікантності можна додати гірчицю, попередньо перемішавши її з відкладеним жовтком до однорідної пасти. Вимийте, наріжте дрібно зелень. Влийте в каструлю мінералку, перемішайте і додайте зелень.
4. За смаком можна додати ще сіль і перець. Надішліть готову окрошку в холодильник на годинку-дві, щоб вона як слід охолола.
Смачного!
Смачного!