Окрошка на мінералці і сметані
(покроковий рецепт з фото)
У літню спеку, коли не хочеться особливо їсти, можна втамувати голод прохолодною і смачною окрошечка. Це відмінне блюдо на обід або вечерю. А головне - його дуже просто приготувати. Так що запам'ятовуйте!
Варіантів заправки цього знаменитого холодного супу традиційної російської кухні існує чимало. Якщо квас для вас різкуватий, наприклад, спробуйте повторити цей варіант, як приготувати окрошку на мінералці і сметані. Вона виходить дивно смачною і корисною. В даному випадку окрошка на двох видах ковбаси, але можна замінити їх відвареною м'ясо при бажанні. Зелень і огірочки надають приголомшливу свіжість страви.
- Картопля - 3-4 штук
- Яйце - 4 штуки
- Огірок - 2 штуки
- Ковбаса - 350 грам
- Зелень - 1 пучок
- Мінеральна вода - 2 L
- Крем - 500 грам
- Гірчичний - За смаком (по бажанню)
- Сіль, перець - За смаком
1. На першому етапі потрібно вимити і відварити картоплю, а також яйця.
2. Остудіть, очистіть і наріжте кубиками картоплю. Подрібніть також інші інгредієнти (ковбасу, яйця, огірки). Один жовток відкладіть в сторону. Викладіть все в каструлю.
3. Заправте окрошку сметаною. Для пікантності можна додати гірчицю, попередньо перемішавши її з відкладеним жовтком до однорідної пасти. Вимийте, наріжте дрібно зелень. Влийте в каструлю мінералку, перемішайте і додайте зелень.
4. За смаком можна додати ще сіль і перець. Надішліть готову окрошку в холодильник на годинку-дві, щоб вона як слід охолола.
Смачного!
Смачного!