Окіст в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Це рецепт дуже ніжних, соковитих курячих стегенець, що готуються в духовій шафі. Відмінний варіант для вечері або обіду, а також для ланчу на природу. Розповідаю, як приготувати окіст в духовці.
Замість курячих окостів можна використовувати четвертинки, гомілки або стегна, а також індичі стегенця, відповідно збільшивши час приготування. Подавати таку м'ясо найкраще з картоплею (смаженим або відвареною, пюре). Можна приготувати для великої компанії або зробити все парочку, для тихого сімейного вечері.
- Часник - 4 зубчики
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Чилі - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1/4 чайних ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Окосту - 4 штуки
- Курячий бульйон - 1/4 склянки
1
Очистіть часник, подрібніть його ножем в миску, додайте орегано (сушений), сіль, перець, порошок чилі, кмин, влийте оливкову олію і перемішайте.
2
Окости вимийте і витріть серветками, ображати зайвий жир і шкіру, видаліть пір'я.
3
Форму для випікання застеліть фольгою або пергаментом, викладіть підготовлені окосту і змастіть їх приготовленої заправкою, влийте бульйон.
4
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 40-50 хвилин.
5
Подавайте окосту гарячими, з будь-яким гарніром. Смачного!