Окіст копчений
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас в господарстві є коптильня, то ви зможете приготувати такий делікатес, як копчений окіст. Порадуйте себе і своїх близьких. Рецепт докладаємо!
Приготування окосту можна розбити на три етапи: мокрий посол, гаряче копчення і варіння. Розберемо етапи докладніше.
1. Приготуйте розсіл для м'яса. На літр води візьміть 100 грам солі, столову ложку цукру. У розсіл додайте по смак лавровий лист і перець горошком.
2. Покладіть м'ясо у велику ємність, залийте розсолом, так щоб він повністю покрив окосту. Приберіть ємність на 7 доби в прохолодне місце.
3. Просолене м'ясо витягніть з розсолу і повісьте на гаках провітритися на 7-8 годин.
4. Після цього відправте окосту в коптильню на 30 хвилин. М'ясо придбає золотисте забарвлення.
5. М'ясо з коптильні покладіть в рукав для запікання, видавіть рукою повітря і зав'яжіть. Рукава з окостами укладіть у велику каструлю, залийте водою. Притисніть рукава так, щоб вони не спливали. Варіть півтори години в киплячій воді.
6. Готові стегенця витягніть з рукавів і підвісьте на повітрі підсохнути. Копчений окіст готовий.
Смачного!
- Свіжий свинячий окіст - За смаком
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Перець горошком - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Вода - За смаком
1. Приготуйте розсіл для м'яса. На літр води візьміть 100 грам солі, столову ложку цукру. У розсіл додайте по смак лавровий лист і перець горошком.
2. Покладіть м'ясо у велику ємність, залийте розсолом, так щоб він повністю покрив окосту. Приберіть ємність на 7 доби в прохолодне місце.
3. Просолене м'ясо витягніть з розсолу і повісьте на гаках провітритися на 7-8 годин.
4. Після цього відправте окосту в коптильню на 30 хвилин. М'ясо придбає золотисте забарвлення.
5. М'ясо з коптильні покладіть в рукав для запікання, видавіть рукою повітря і зав'яжіть. Рукава з окостами укладіть у велику каструлю, залийте водою. Притисніть рукава так, щоб вони не спливали. Варіть півтори години в киплячій воді.
6. Готові стегенця витягніть з рукавів і підвісьте на повітрі підсохнути. Копчений окіст готовий.
Смачного!