Рецепт Окіст копчений фото

Окіст копчений
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Свинина, Часник, Свинячий окіст
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Новий рік
Гарячі страви, Страви цілком

Якщо у вас в господарстві є коптильня, то ви зможете приготувати такий делікатес, як копчений окіст. Порадуйте себе і своїх близьких. Рецепт докладаємо!

Приготування окосту можна розбити на три етапи: мокрий посол, гаряче копчення і варіння. Розберемо етапи докладніше.

1. Приготуйте розсіл для м'яса. На літр води візьміть 100 грам солі, столову ложку цукру. У розсіл додайте по смак лавровий лист і перець горошком.

2. Покладіть м'ясо у велику ємність, залийте розсолом, так щоб він повністю покрив окосту. Приберіть ємність на 7 доби в прохолодне місце.

3. Просолене м'ясо витягніть з розсолу і повісьте на гаках провітритися на 7-8 годин.

4. Після цього відправте окосту в коптильню на 30 хвилин. М'ясо придбає золотисте забарвлення.

5. М'ясо з коптильні покладіть в рукав для запікання, видавіть рукою повітря і зав'яжіть. Рукава з окостами укладіть у велику каструлю, залийте водою. Притисніть рукава так, щоб вони не спливали. Варіть півтори години в киплячій воді.

6. Готові стегенця витягніть з рукавів і підвісьте на повітрі підсохнути. Копчений окіст готовий.

Смачного!

  • Свіжий свинячий окіст - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Перець горошком - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
  • Вода - За смаком
Приготування окосту можна розбити на три етапи: мокрий посол, гаряче копчення і варіння. Розберемо етапи докладніше.

1. Приготуйте розсіл для м'яса. На літр води візьміть 100 грам солі, столову ложку цукру. У розсіл додайте по смак лавровий лист і перець горошком.

2. Покладіть м'ясо у велику ємність, залийте розсолом, так щоб він повністю покрив окосту. Приберіть ємність на 7 доби в прохолодне місце.

3. Просолене м'ясо витягніть з розсолу і повісьте на гаках провітритися на 7-8 годин.

4. Після цього відправте окосту в коптильню на 30 хвилин. М'ясо придбає золотисте забарвлення.

5. М'ясо з коптильні покладіть в рукав для запікання, видавіть рукою повітря і зав'яжіть. Рукава з окостами укладіть у велику каструлю, залийте водою. Притисніть рукава так, щоб вони не спливали. Варіть півтори години в киплячій воді.

6. Готові стегенця витягніть з рукавів і підвісьте на повітрі підсохнути. Копчений окіст готовий.

Смачного!

Схожі рецепти