Огірки в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю різні закуски. І часто роблю заготовки влітку, щоб взимку порадіти смачним овочевих страв. Візьміть на замітку мій рецепт. Він підкаже, як приготувати огірки в томатному соусі.
З цим рецептом у вас вийде дуже смачна холодна закуска. Для мене таке поєднання було відкриттям. І я рада, що тепер вмію робити це блюдо. З'їдається все миттю. Тому збільшуйте пропорції сміливо, щоб запастися смакотою надовго.
- Огірок - 4, 5 кілограма
- Часник - 180 грам
- Томатна паста - 150 грам
- Цукор - 150 грам
- Рослинна олія - 250 мілілітрів
- Оцет 6% - 150 мілілітрів
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
Огірки добре промийте і замочіть в холодній воді на 2 годину. Потім відріжте кінчики з обох сторін і розріжте всі плоди на 2 або 4 частини вздовж, в залежності від розміру.
У великій каструлі змішайте огірки, подрібнений часник, паприка, перець, сіль, олія, цукор і пасту. Поставте все на середній вогонь. Будемо мучити інгредієнти більше півгодини.
Через 45 хвилин гасіння влийте в блюдо оцет. Вимкніть вогонь і накрийте масу кришкою. Залиште на 15 хвилин.
Перекладіть огірки в підготовлені банки. Залийте їх соусом і поставте на стерилізацію в окріп. Потім закупорте металевими кришками і залиште догори дном до повного охолодження.