Odzhahuri грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Смачне, дуже ситне, справжнє домашнє грузинське блюдо, воно просто готується і з'їдається просто моментально. Приготуйте оджахурі по-грузинськи для своїх рідних, вони точно залишаться задоволені.
Опис приготування:
Це чудове блюдо так і перекладається з грузинського - "сімейне" , призначене воно як раз для тихого вечері або обіду в колі сім'ї. І якщо вам також до душі проста домашня кухня, я з задоволенням розповім вам, як приготувати оджахурі по-грузинськи. Нам для цього знадобиться зовсім небагато інгредієнтів: м'ясо, картопля, ріпчаста цибуля і трохи спецій, але навіть з таким нечисленним складом блюдо вийде дивовижне. Правда, я не раджу готувати оджахурі по-грузинськи в домашніх умовах тим, хто стежить за своєю фігурою, адже таке блюдо досить калорійне, хоча час від часу варто себе побалувати, тим більше це дійсно шалено смачно.
- Яловичина - 800-1000 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 300 грам
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Спеції - За смаком (хміль-сунелі, koriandr, перець чорний мелений)
- Сіль - За смаком
Для початку промиваємо м'ясо під проточною водою, нарізаємо його тонкими пластинами і злегка відбиваємо. Натираємо м'ясо спеціями і сіллю, залишаємо маринуватися на пів години в холодильнику.
Після закінчення часу викладаємо яловичину на сковороду з розігрітим рослинним маслом, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо м'ясо на повільному вогні.
Поки м'ясо гаситься, ми чистимо картоплю і нарізаємо його часточками.
Приблизно через пів годинки після того, як ми поставили гаситися м'ясо, можна починати смажити картоплю.
Смажимо картоплю до утворення на ньому рум'яної скоринки, потім знімаємо з вогню, солимо його і заправляємо.
Отже, до цього часу м'ясо повинно бути майже готове, всього його слід гасити близько години, помішуючи.
Для 5-10 хвилин до готовності яловичини викладаємо на сковороду нарізану півкільцями ріпчасту цибулю, перемішуємо все і продовжуємо смажити. У деяких рецептах цибулю маринують перед смаженням в оцті, але я віддаю перевагу додавати свіжий.
Коли цибуля стане м'яким і прозорим, вимикаємо вогонь і викладаємо м'ясо на тарілку. З боків від м'яса кладемо обсмажену картоплю і подаємо блюдо до столу. Приємного всім апетиту!