Нудл по-українськи
(покроковий рецепт з фото)
Смачно, ароматно і дуже ситно. Будемо готувати Нудл по старим рецептом. Раніше Нудл готували в печі в, так званих, cavunax. Обов'язкова прошарок з м'яса з картоплею і овочами, а зверху Нудл.
Нудл можна приготувати зі свининою, яловичиною або телятиною. Тільки коли м'ясо повністю готове, додаємо до нього картоплю і Нудл. Тісто обов'язково розгортаємо тонко і щедро наповнюємо ароматною начинкою. Раніше, коли Нудл готували в печі або на вогні, попередньо могли обсмажити тільки м'ясо, а овочі не обсмажували. Іноді, картопля в шкірці викладали на вугілля, а потім цілком додавали до м'яса і продовжували готувати.
- Телятина - 500 грам
- Картопля - 4-5 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 7-8 зубчиків
- Кріп - 1 пучок
- Кисле молоко - 100 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Чорний перець - 2 щіпки
- Вода - 300-400 мілілітрів
Підготуємо інгредієнти.
Телятину нарізаємо і викладаємо на сковороду з розігрітим соняшниковою олією. Обсмажуємо на сильному вогні.
Коли телятина присмажилася, додаємо цибулю і моркву, нарізані невеликими шматочками. Перемішуємо і обсмажуємо ще хвилин 5.
Солимо. Додаємо окріп і готуємо під кришкою на малому вогні близько години.
Готуємо тісто.
У миску наливаємо кисле молоко або кефір і додаємо соду. Перемішуємо.
У миску наливаємо кисле молоко або кефір і додаємо соду. Перемішуємо.
Насипаємо сіль, борошно і наливаємо столову ложку соняшникової олії. Замішуємо тісто.
Добре вимішуємо тісто і залишаємо його на 15 хвилин.
Поки тісто відпочиває підготуємо картопля. Вибираємо великий картопля, нарізаємо його і обсмажуємо на соняшниковій олії хвилин 7. Повинна з'явитися рум'яна кірочка.
Підготовлене тісто розгортаємо тонко і змащуємо олією.
Нарізаємо кріп і посипаємо тісто. Додаємо пропущений через прес часник.
Звертаємо рулет і нарізаємо його шматочками.
Картопля підрум'янився. Перекладаємо його до м'яса з овочами.
Зверху кладемо Нудл. Картопля з м'ясом готуються в підливі, а Нудл - на пару. Накриваємо кришкою і готуємо на малому вогні близько 15 хвилин. Нудл повинні трохи відкритися і збільшитися.
Нудл по-українськи готові. Подаємо гарячими, посипавши чорним перцем і зеленню. Смачного!