Найшвидша піца
(покроковий рецепт з фото)
Один з «миттєвих» рецептів, який міцно прижився в моєму меню, тому що бажання з'їсти піцу іноді виникає просто спонтанно. Отже, дивіться, як приготувати найшвидшу піцу!
Ця піца від початку і до кінця готується прямо в глибокій сковороді, в якій і буде випікатися на плиті. Чи не буде зайвою посуду, потрібна тільки сковорода (рецепт розрахований на сковороду діаметром 24 см), головна уязик - дуже щільно прилягає кришка і краще - скляна.
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Дріжджі сухі миттєві - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вода тепла - 120 мілілітрів
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Соус томатний готовий - 4 Ст. Ложки
- Сир - 1 скибочку (будь-який)
- Перець чорний мелений - За смаком (по бажанню)
- Орегано сушений - За смаком (або базилік)

1. Візьміть сковороду, змастіть дно і стінки (невисоко) пензликом з рослинним маслом. Просійте борошно прямо в сковороду.

2. Додайте сіль, цукор, сухі (обов'язково - миттєві! ) дріжджі і все добре змішайте. Потім додайте теплу воду, оливкова олія і замісити тісто ложкою або руками, прямо в сковороді. Тісто буде липким, розрівняйте його столовою ложкою.

3. Надлишки тесту на стінках сковороди зніміть паперовим рушником. На тісто вилийте кілька столових ложок готового томатного соусу і трохи оливкового масла, розрівняйте. Накрийте сковороду щільно кришкою і готуйте на середньому вогні близько 8-10 хвилин.

4. Після цього підніміть кришку, посипте піцу сиром, меленим чорним перцем (по бажанню) і обов'язково - сушеним орегано або сушеним / свіжим базиліком.

5. Готуйте піцу під кришкою ще 2 хвилини, поки не розплавиться сир. Ось і готова найшвидша піца на сковороді. Смачного!