Начинка для вареників
(покроковий рецепт з фото)
Начинки для вареників можуть бути самими різними: і солодкими, і солоними. Пропоную вашій увазі рецепт картопляної начинки. З нею ви зможете приготувати вареники як основне блюдо.
Господині чим тільки не наповнюють вареники, їх фантазія просто не знає кордонів! Іноді можна спробувати надзвичайно мудрі смаки. Я ж хочу запропонувати давно полюбився рецепт, як приготувати начинку для вареників з сирою картоплею і салом. Вареники виходять соковиті, ситні і дуже смачні! Можна їх як відварювати, так і готувати на пару. Серед величезного розмаїття смаків цей мені більше за інших до душі. Сподіваюся і вам рецепт припаде до смаку.
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля - 2-3 штук
- Сало - 150 грам (свіже, перекручене на м'ясорубці)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Картопля очистіть і наріжте дрібними кубиками, чим дрібніше вийде, тим краще. Спочатку картопля покладіть в воду, потім відкиньте на сито і перекладіть в глибоку миску.
Додайте до картоплі нарізаний приблизно такими ж кубиками цибулю. Цибуля надає начинці соковитість, тому не рекомендую зменшувати кількість або зовсім його виключати.
Потім додайте перекручене заздалегідь на м'ясорубці свіже сало, сіль за смаком і мелений перець. Можна додати улюблені спеції.
Ретельно все перемішайте. Начинка готова. Тісто для вареників з такою начинкою підійде як звичайнісіньке пельменное, так і замішане на мінералці, кефірі або на дріжджах.
Смачного!