Соус для вареників
(покроковий рецепт з фото)
Безумовно, вареники найкраще вживати в їжу з соусом. Який приготувати? Це справа смаку, але найсмачніше - вершковий. По бажанню, в нього можна додати зелень або часник.
В залежності від того, яка начинка в варениках, таким готується соус. Даний рецепт розрахований для вареників з солоною начинкою. Наприклад, вершковий соус буде відмінно гармоніювати з варениками з картоплею та грибами, з м'ясом або печінкою. Багато в цей соус додають зелень або часник (за смаком).
- Молоко - 100 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 10 грам
- Зелень - 10 грам
1. Приготувати соус для вареників в домашніх умовах - простіше простого! Для цього беремо молоко середньої жирності (2, 5-2, 6).
2. Ставимо молоко на вогонь в ємності з високими бортами. Доводимо до кипіння.
3. Тим часом, поки закипає наше молоко, обсмажуємо борошно і в кінці додаємо вершкове масло. Коли мука стане злегка золотистого кольору, відправляємо її в кипляче молоко і постійно помішувати. Знімаємо з вогню, коли соус стане густим.
4. Додаємо дрібно нарізаний кріп (по бажанню) або часник (в залежності від того, яка начинка). Якщо ви готуєте солодкі вареники, то в якості соусу можете використовувати варення або згущене молоко.