Пісне тісто для вареників
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже простий і універсальний рецепт тесту для вареників. Ним можна скористатися і не тільки в пост, вареники приготовані з цього тесту дуже смачні і ніжні, м'які.
Для тіста просійте гарненько борошно. У теплій воді розчиніть сіль, влийте воду в борошно і замісити тісто. Хай щастить!
- Вода - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 5-6 склянок
Приготуйте для тесту воду, сіль і борошно. Приступаємо.
У воді розчиніть чайну ложку солі, краще якщо вода буде просто теплою.
Візьміть глибоку зручну посудину. Всипте приблизно 4-5 склянок борошна, зробіть поглиблення по серединці. Влийте солону воду і почніть замішувати тісто. Кількість борошна може зміняться, в залежності від сорту і вологості, величини склянок.
Коли тісто буде досить щільним, перейдіть на зручну робочу поверхню. Притрусіть її борошном. Перекладіть тісто і місіть до тих пір, поки воно не стане однорідним, тугим, пластичним. Щоб перевірити готовність тесту, зробіть надріз гострим ножем, всередині тісто має бути гладким.
Покладіть тісто в пакет і дайте відпочити хвилин 20-30 після чого можна приступити до ліплення вареників. Хай щастить!