Тісто для вареників на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Тісто для вареників на кефірі приготувати досить просто. Воно відрізняється своєю пластичністю. З нього дуже легко формувати вироби, воно не рветься і не розвалюється при термічній обробці.
Приготуйте Подивіться, як приготувати тісто для вареників на кефірі. З ним варенички вийдуть ніжними і стануть прекрасним сніданком або вечерею. Це відмінне блюдо для великої компанії друзів, присутніх за одним столом.
- Кефір - 200 мілілітрів
- Борошно - 300 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки
Для приготування тіста в миску влийте кефір і нагрійте його до кімнатної температури. Додайте до кефіру соду і перемішайте. Кефір повинен спіниться. Потім додайте до кефіру сіль і просіяне борошно. Замісити тісто.
Розкачайте тісто в пласт, використовуючи качалку і подпиліть борошном робочу поверхню. Вирізуйте з тіста кружечки, це можна робити склянкою або чашкою. Викладіть на кружечки будь-яку начинку і защипніть краю руками або спеціальним пристосуванням для ліплення вареників.
Закип'ятіть в каструлі чисту воду. Покладіть в неї вареники і варіть п'ять-десять хвилин до повної готовності. Злийте воду з варениками на друшляк, вареники викладіть в тарілку і додайте вершкове масло.
Подавайте вареники гарячими зі сметаною чи олією. Смачного!