Рецепт Тісто для вареників на пару на кефірі фото

Тісто для вареників на пару на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Кефір
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви , Вареники
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Вареники на пару виходять дуже ніжними і пишними. Начинка в них завжди залишається соковитою, і в ній більше корисних речовин. При такій термічній обробці ваші вареники ніколи не розколються.

Опис приготування:

Щоб дізнатися, як приготувати тісто для вареників на пару на кефірі, вам достатньо просто дотримуватися порад з цього рецепта. Тісто вийде ніжним, практично невагомим. З ним добре поєднуються як солодкі начинки, так і м'ясні або овочеві.

  • Борошно пшеничне - 800 грам
  • Кефір - 1, 5 склянки
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Вишня - 500 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сіль - 2 грами
  • Цукор - 100 грам
тісто для вареників на пару на кефірі - фото крок 1
Борошно пшеничне вищого сорту просійте в миску два рази, щоб вона наситилася киснем. Потім зробіть в ній поглиблення. Розігрійте кефір так, щоб він був ледве теплий.
тісто для вареників на пару на кефірі - фото крок 2
У поглиблення, яке ви зробили в борошні, влийте стакан теплого кефіру, вбийте сире куряче яйце. Додайте щіпку солі і чайну ложечку соди.
тісто для вареників на пару на кефірі - фото крок 3
З усіх інгредієнтів замісити тісто, додаючи при необхідності борошно. Воно повинно вийти м'яким, НЕ tugim. Залиште тісто відпочивати на півгодинки, нарив попередньо рушником.
тісто для вареників на пару на кефірі - фото крок 4
Готове тісто дістаньте з миски, пріпиліте борошном робочу поверхню. Розкачайте тісто в пласт товщиною в п'ять міліметрів за допомогою качалки. Виріжете з нього кружечки стаканчиком або чашкою.
тісто для вареників на пару на кефірі - фото крок 5
Вишні, якщо використовуєте заморожені, заздалегідь розморозити. Вимийте і дістаньте з них кісточки. У кожен отриманий"кругляшок" тесту насипайте пів чайної ложки цукру і кладіть пару Вишеньок. Защипніть краю і сформуйте вареники.
тісто для вареників на пару на кефірі - фото крок 6
У каструльку влийте воду і встановіть в ній пароварку. Поставте каструлю на плиту і дайте воді закипіти. Викладіть на пароварку порцію вареників і накрийте кришкою каструльку. Варіть вареники хвилин 8-10 на сильному вогні.

Схожі рецепти