Тісто для вареників на пару на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Вареники на пару виходять дуже ніжними і пишними. Начинка в них завжди залишається соковитою, і в ній більше корисних речовин. При такій термічній обробці ваші вареники ніколи не розколються.
Щоб дізнатися, як приготувати тісто для вареників на пару на кефірі, вам достатньо просто дотримуватися порад з цього рецепта. Тісто вийде ніжним, практично невагомим. З ним добре поєднуються як солодкі начинки, так і м'ясні або овочеві.
- Борошно пшеничне - 800 грам
- Кефір - 1, 5 склянки
- Куряче яйце - 1 штука
- Сода - 1 Чайна ложка
- Вишня - 500 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 2 грами
- Цукор - 100 грам
Борошно пшеничне вищого сорту просійте в миску два рази, щоб вона наситилася киснем. Потім зробіть в ній поглиблення. Розігрійте кефір так, щоб він був ледве теплий.
У поглиблення, яке ви зробили в борошні, влийте стакан теплого кефіру, вбийте сире куряче яйце. Додайте щіпку солі і чайну ложечку соди.
З усіх інгредієнтів замісити тісто, додаючи при необхідності борошно. Воно повинно вийти м'яким, НЕ tugim. Залиште тісто відпочивати на півгодинки, нарив попередньо рушником.
Готове тісто дістаньте з миски, пріпиліте борошном робочу поверхню. Розкачайте тісто в пласт товщиною в п'ять міліметрів за допомогою качалки. Виріжете з нього кружечки стаканчиком або чашкою.
Вишні, якщо використовуєте заморожені, заздалегідь розморозити. Вимийте і дістаньте з них кісточки. У кожен отриманий "кругляшок" тесту насипайте пів чайної ложки цукру і кладіть пару Вишеньок. Защипніть краю і сформуйте вареники.
У каструльку влийте воду і встановіть в ній пароварку. Поставте каструлю на плиту і дайте воді закипіти. Викладіть на пароварку порцію вареників і накрийте кришкою каструльку. Варіть вареники хвилин 8-10 на сильному вогні.