Рецепт Тісто для пельменів і вареників фото

Тісто для пельменів і вареників
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На обід
Гарячі страви , Пельмені , Вареники
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 45 хв.

Пельмені - фірмове блюдо в нашій родині. Пропоную класичний варіант тесту для пельменів і вареників, який я часто використовую. Цей рецепт найперевіреніший і тісто вийде таким як треба.

Опис приготування:

За цим рецептом тісто для пельменів і вареників виходить завжди вдалим. Навіть, якщо розкачати його дуже тонко воно не буде рватися і добре ліпиться. Якщо ви зробили багато тесту для пельменів і вареників, його можна зберігати в морозилці. Іноді я додаю замість води в тісто для пельменів і вареників молоко. Воно вийде більш ніжним. Смачного!

  • Борошно - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Вода - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
тісто для пельменів і вареників - фото крок 1
Готуємо всі необхідні для тесту продукти.
тісто для пельменів і вареників - фото крок 2
Борошно просіяти на дошку гіркою. Зробити поглиблення зверху і вбити туди яйце.
тісто для пельменів і вареників - фото крок 3
Додати воду і сіль і дуже швидко замішувати тісто двома руками. Так, щоб рідина не виливалася з поглиблення. Борошно треба з силою притискувати до рідини, щоб утворилося рівномірне по структурі тісто. Замішувати тісто треба приблизно 15 хвилин, тоді воно вийде ідеальним. Готове тісто загорнути в харчову плівку і дати полежати хвилин 30, щоб набухла клейковина.
тісто для пельменів і вареників - фото крок 4
Потім розгортаємо тісто в тонкий пласт товщиною приблизно 1 мм. Готово! Можна ліпити пельмені або вареники!

Схожі рецепти