Тісто для пельменів і вареників
(покроковий рецепт з фото)
Пельмені - фірмове блюдо в нашій родині. Пропоную класичний варіант тесту для пельменів і вареників, який я часто використовую. Цей рецепт найперевіреніший і тісто вийде таким як треба.
За цим рецептом тісто для пельменів і вареників виходить завжди вдалим. Навіть, якщо розкачати його дуже тонко воно не буде рватися і добре ліпиться. Якщо ви зробили багато тесту для пельменів і вареників, його можна зберігати в морозилці. Іноді я додаю замість води в тісто для пельменів і вареників молоко. Воно вийде більш ніжним. Смачного!
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Вода - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
Готуємо всі необхідні для тесту продукти.
Борошно просіяти на дошку гіркою. Зробити поглиблення зверху і вбити туди яйце.
Додати воду і сіль і дуже швидко замішувати тісто двома руками. Так, щоб рідина не виливалася з поглиблення. Борошно треба з силою притискувати до рідини, щоб утворилося рівномірне по структурі тісто. Замішувати тісто треба приблизно 15 хвилин, тоді воно вийде ідеальним. Готове тісто загорнути в харчову плівку і дати полежати хвилин 30, щоб набухла клейковина.
Потім розгортаємо тісто в тонкий пласт товщиною приблизно 1 мм. Готово! Можна ліпити пельмені або вареники!