Морозиво вершкове
(покроковий рецепт з фото)
Морозиво - солодкий смак дитинства! На жаль, сучасним дітям не так пощастило, і морозиво сьогодні абсолютно не таке, як було раніше. Консерванти та барвники псують все задоволення.
Хочу поділитися перевіреним рецептом, як приготувати вершкове морозиво. Готуємо його дуже часто. Особливо смачно, якщо виходить придбати домашні вершки. Я без побоювання даю таке морозиво дітям, НЕ переживаючи про консерванти і барвники. На свій розсуд в нього можете додавати наповнювачі: какао, фрукти, шоколадну крихту, да все, що тільки придумаєте.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершки високої жирності - 250 мілілітрів
- Яєчні жовтки - 5 штук
- Цукор - 90 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
1
У невеликій каструлі доведіть молоко до кипіння і остудіть.
2
Жовтки збийте з цукром і ванільним цукром до однорідної консистенції.
3
Влийте жовтки в молоко і починайте підігрівати цю масу, поки не загустееет.
4
Охолодіть і відправте в холодильник.
5
Збийте вершки міксером і з'єднайте їх з молочної масою.
6
Отриману суміш помістіть в контейнер і відправте в морозилку.
7
Через 40 хвилин дістаньте і збийте міксером. Знову поставте в морозилку на 2-3 годину.
8
Смачного!