Морозиво вершкове
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Морозиво - солодкий смак дитинства! На жаль, сучасним дітям не так пощастило, і морозиво сьогодні абсолютно не таке, як було раніше. Консерванти та барвники псують все задоволення.
Опис приготування:
Хочу поділитися перевіреним рецептом, як приготувати вершкове морозиво. Готуємо його дуже часто. Особливо смачно, якщо виходить придбати домашні вершки. Я без побоювання даю таке морозиво дітям, НЕ переживаючи про консерванти і барвники. На свій розсуд в нього можете додавати наповнювачі: какао, фрукти, шоколадну крихту, да все, що тільки придумаєте.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершки високої жирності - 250 мілілітрів
- Яєчні жовтки - 5 штук
- Цукор - 90 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
1
У невеликій каструлі доведіть молоко до кипіння і остудіть.
2
Жовтки збийте з цукром і ванільним цукром до однорідної консистенції.
3
Влийте жовтки в молоко і починайте підігрівати цю масу, поки не загустееет.
4
Охолодіть і відправте в холодильник.
5
Збийте вершки міксером і з'єднайте їх з молочної масою.
6
Отриману суміш помістіть в контейнер і відправте в морозилку.
7
Через 40 хвилин дістаньте і збийте міксером. Знову поставте в морозилку на 2-3 годину.
8
Смачного!