Бісквітної-вершкове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Для торта або іншого домашнього десерту пропоную ідеальний варіант основи - рецепт приготування бісквітної-вершкового тесту. Ніжне, повітряне та дуже смачне!
Цей простий рецепт бісквітної-вершкового тесту можна використовувати не тільки як основу, але і додавати в нього ягоди, фрукти, горіхи або цукати. Вийде дуже апетитний домашній пиріг. Тісто чудово піднімається, хоч і не містить соди або розпушувача. Це справжня знахідка для кожної господині.
- Яйце - 8 штук
- Цукор - 200 грам
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Вершки - 50 мілілітрів
1. Вбийте в глибоку миску яйця. Це рецепт приготування бісквітної-вершкового тесту відрізняється від класичного варіанту, так як яйця збиваються цілком. Це економить час, а результат виходить фантастичним.
2. Додайте цукор. При бажанні можете для аромату всипати дрібку ваніліну, наприклад.
3. Почніть збивати. Зручно використовувати для цього кухонну техніку, так як маса повинна збільшиться в обсязі як мінімум в 3 рази, стати однорідною і світлої.
4. Просійте в окрему ємність борошно. Краще взяти трохи з запасом, так як вказати точну кількість борошна, яке увійде в тісто досить складно.
5. Поступово всипати борошно, продовжуючи збивати тісто. Маленькі порції допоможуть зробити бісквітної-вершкове тісто в домашніх умовах не тільки більш повітряним, але і без грудочок.
6. Тісто вийде трохи густуватим, але так і повинно бути. Тепер саме час влити в нього вершки і розтоплене (а потім трохи охолоджене) вершкове масло. Ще раз як слід перемішайте.
7. Жароміцних форму змастіть трохи маслом і присипте борошном. Викладіть тісто і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Готовий корж найкраще остуджувати на решітці не менше 2 годин.